Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, juni 11, 2011

Commentaar : Funest


De positie van Wim Aussems als wethou­der van Loon op Zand wankelt. Niet al­leen bij de oppositie lijkt zijn kre­diet op, ook binnen de coalitie zwelt de kritiek aan. Of de wet­houder van Gemeentebelangen het vertrouwen nog terug kan winnen is de grote vraag.

Aussems beleefde een uiterst pijn­lijke week, met als absoluut diep­tepunt de commissievergadering Fysieke Omgeving en Milieu. De OntwikkelingsvisieWinkelhart Kaatsheuvel leidde tot een stort­vloed van kritiek aan zijn adres.

Winkeliersvereniging Kaatsheuvel bleek volledig verrast door het do­cument, waarbij ze volgens eigen zeggen niet betrokken is geweest.

De verstoorde verhoudingen met zo’n belangrijke partij als de on­dernemers wordt Aussems zwaar aangerekend. Datzelfde geldt voor de al gemaakte kosten van 340.000 euro, waarvan de raad niet op de hoogte was.

Ook de kritiek van coalitiepar­tijen Pro3 en Lijst Loon op Zand was snoeihard. Alleen zijn eigen partij Gemeentebelangen leek Aussems nog enigszins te sparen.

Het leidde tot een pijnlijke verto­ning, waar aan het eind van de rit de Ontwikkelingsvisie en het So­ciaal- Economisch Beleidsplan, twee grote projecten van Aus­sems, voorlopig van tafel gingen.

Ander hoofdpijndossier is het ac­commodatiebeleid, dat ook onder de wethouder van Gemeentebe­langen valt. Daar dreigen zulke grote tekorten dat de ambities voor het Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel flink moeten worden bijgesteld. Ook daar verloopt het overleg met een belangrijke partij als de Stichting Multifunctionele Centra (SMC) uitermate stroef.

De gemeenteraad moet nu klare taal spreken over de toekomst van Aussems. Een wethouder zonder draagvlak is funest voor een ge­meente in zwaar weer. Een ver­trek is dan onvermijdelijk.

Bron: Brabants Dagblad

3 Comments:

Blogger Kaatsheuvel said...

Ben je een paar dagen in 't ziekenhuis en dan is er vuurwerk.

11 juni, 2011  
Blogger H.W.Bogaard said...

Het totale B en W is verantwoordelijk voor het Bruisend Dorpshart;dus is het veel wenselijker als het volledige B en W zijn congé krijgt!Jammer dat het vorige B en W niet meer aan te pakken is;ook die hebben er een zooitje van gemaakt.

Hans Bogaard

11 juni, 2011  
Blogger maus said...

Het is maar wat je vuurwerk vindt! Ik hoop dat er snel rust komt en de lastige dossiers worden opgepakt. Met zijn allen de schouders (inwoners, politiek ondernemers etc) eronder zou ik zeggen pas dan zal er licht aan het einde van de tunnel ontstaan.

11 juni, 2011  

Een reactie posten

<< Home