Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, juni 07, 2011

FESTIVAL WERELWIJD LOON OP ZAND


Loon op Zand - Op 2de Pinksterdag zal in Loon op Zand weer de jaarlijkse festivalmiddag georganiseerd worden. Doel van deze festivalmiddag is meer aandacht voor onze multiculturele samenleving en meer oog voor de mensen om ons heen. Zie diversiteit als een verrijking.
Het festival is op 13 juni van 13.00 tot 17.30 uur bij De Kuip/Scouting, Klokkenlaan 42 Loon op Zand.

Programma:
Yamo Yamo: zang, dans en percussie door de Afrikaanse groep Yamo Yamo. De leden van de groep komen uit diverse Afrikaanse landen: Ivoorkust, Toge, Mali, Senegal. Yamo Yamo draagt de Afrikaanse cultuur uit met zang en dans en muziek.

Tibet: Het maken van een zandmandala en een ceremonie door Tashi Norbu, tibetaans kunstenaar. De zandmanala zal aan het einde van de middag weer bij elkaar wordt geveegd, waarna het publiek zakjes zand mee naar huis mag nemen;

Indiase dans door Mohini Shah. Zij zal met haar groep eerst traditionele oriƫntaalse dansen uitvoeren en daarna enkele bollywood dansen; Ook is er een workshop voor kinderen.

Breakdance met de mogelijkheid voor jongeren een workshop bij te wonen;

Poppenspel: De Draak van Waterland door Poppentheater Rineke en Jan Klaassen en de Trolli door groep 6b van b.s. de Blokkendoos uit Loon op Zand.

Kramen:Tijdens de middag zullen een groot aantal goede-doel-organisaties zich presenteren en bent u in de gelegenheid hapjes uit allerlei landen te proeven. Ook Loon op Zand kent veel nationaliteiten, die in de gemeente hun plek hebben gevonden.

Kinderen: Ook voor de kinderen is er van alles te doen o.a. workshops door Tashi (namen schrijven en mandala-tekenen) en Arabisch namen-schrijven, dans en breakdance en knutselen door het African Center.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
www.wereldwijdloonopzand.nl