Wethouder Aussems onder vuur
Ontwikkelingsvisie Winkelhart Kaatsheuvel leidt tot ophef.
Winkeliersvereniging in Kaatsheuvel voelt zich overvallen door gemeente.
Politiek heeft forse kritiek op wethouder Aussems.
KAATSHEUVEL – Winkeliersvereniging Kaatsheuvel heeft forse kritiek op de gemeente. De ondernemers voelen zich overvallen door de ontwikkelingsvisie Winkelhart Kaatsheuvel, waar ze volgens eigen zeggen niet of nauwelijks bij betrokken zijn geweest. Verantwoordelijk wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen) kreeg woensdagavond ook de volle laag van de commissie Fysieke Omgeving en Milieu. De partijen tilden zwaar aan de blijkbaar gebrekkige communicatie. Maar ook de visie zelf, en vooral de al gemaakte kosten, leidden tot veel kritiek.
Voor de VVD is de grens met wethouder Aussems bereikt. „Dit is echt falend bestuur”, stelde raadslid Corné van den Dries. Hij riep fractievoorzitter Ad van Laarhoven van Gemeentebelangen op met zijn wethouder te praten over diens functioneren. Aussems zelf vindt de ophef over de ontwikkelingsvisie vervelend, maar vindt ook dat er een waardevol document ligt voor een aantrekkelijk winkelgebied in Kaatsheuvel, dat nu nog veel te rommelig is. Toch wordt de visie voorlopig niet door de gemeenteraad vastgesteld. Guus van Es, woordvoerder namens de gezamenlijke ondernemersverenigingen in Loon op Zand, deed een dringend beroep op de politiek om het plan voorlopig niet te behandelen. Hij wees op de ophef die onder Kaatsheuvelse winkeliers is ontstaan. Een groep ondernemers was al druk bezig met plannen om het winkelgebied nieuw leven in te blazen. Volgens Van Es werden ze compleet verrast door de ontwikkelingsvisie, waar de gemeente ineens mee op de proppen kwam.
„ Ik ben juist blij met de initiatieven van de winkeliers”, stelde Aussems. „ Onze visie is ook geen vaststaand plan, maar het gaat hier om kaders. We nodigen ondernemers nadrukkelijk uit om met ideeën voor het winkelgebied te komen.” Aussems vindt de vertraging van het project jammer, maar heeft goede hoop dat gemeente en ondernemers er samen uitkomen.
De politiek was ook onaangenaam verrast door de kosten die al zijn gemaakt. Het college vroeg voor voorbereiding en uitvoering van de plannen bijna een half miljoen euro, waarvan al 340.000 euro is uitgegeven zonder dat de raad dat wist. „Verbijsterend”, aldus Esther van der Donk van coalitiepartij Pro3, die sprak van weggegooid geld. Jan Brekelmans van coalitiepartij Lijst Loon op Zand vond ook dat de wethouder in dit geval ‘ver buiten zijn kaders is gegaan’.
Pijnlijk voor Aussems was dat ook het Sociaal Economisch Beleidsplan van de agenda werd gehaald op aandringen van de ondernemersverenigingen; zij willen tijdens een aparte bijeenkomst de politiek nader informeren over hun visie op het plan. Aussems zegde zo’n extra bijeenkomst toe.
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home