Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, juni 10, 2011

Wethouder Aussems onder vuur

Ontwikkelingsvisie Winkel­hart Kaatsheuvel leidt tot ophef.

Winkeliersvereniging in Kaats­heuvel voelt zich overvallen door gemeente.

Politiek heeft forse kritiek op wethouder Aussems.

KAATSHEUVEL – Winkeliersvereni­ging Kaatsheuvel heeft forse kri­tiek op de gemeente. De onderne­mers voelen zich overvallen door de ontwikkelingsvisie Winkelhart Kaatsheuvel, waar ze volgens eigen zeggen niet of nauwelijks bij be­trokken zijn geweest. Verantwoor­delijk wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen) kreeg woens­dagavond ook de volle laag van de commissie Fysieke Omgeving en Milieu. De partijen tilden zwaar aan de blijkbaar gebrekkige com­municatie. Maar ook de visie zelf, en vooral de al gemaakte kosten, leidden tot veel kritiek.

Voor de VVD is de grens met wet­houder Aussems bereikt. „Dit is echt falend bestuur”, stelde raads­lid Corné van den Dries. Hij riep fractievoorzitter Ad van Laarho­ven van Gemeentebelangen op met zijn wethouder te praten over diens functioneren. Aussems zelf vindt de ophef over de ontwikke­lingsvisie vervelend, maar vindt ook dat er een waardevol docu­ment ligt voor een aantrekkelijk winkelgebied in Kaatsheuvel, dat nu nog veel te rommelig is. Toch wordt de visie voorlopig niet door de gemeenteraad vastgesteld. Guus van Es, woordvoerder namens de gezamenlijke ondernemersvereni­gingen in Loon op Zand, deed een dringend beroep op de politiek om het plan voorlopig niet te be­handelen. Hij wees op de ophef die onder Kaatsheuvelse winke­liers is ontstaan. Een groep onder­nemers was al druk bezig met plannen om het winkelgebied nieuw leven in te blazen. Volgens Van Es werden ze compleet ver­rast door de ontwikkelingsvisie, waar de gemeente ineens mee op de proppen kwam.

„ Ik ben juist blij met de initiatie­ven van de winkeliers”, stelde Aus­sems. „ Onze visie is ook geen vast­staand plan, maar het gaat hier om kaders. We nodigen ondernemers nadrukkelijk uit om met ideeën voor het winkelgebied te komen.” Aussems vindt de vertraging van het project jammer, maar heeft goede hoop dat gemeente en on­dernemers er samen uitkomen.

De politiek was ook onaangenaam verrast door de kosten die al zijn gemaakt. Het college vroeg voor voorbereiding en uitvoering van de plannen bijna een half miljoen euro, waarvan al 340.000 euro is uitgegeven zonder dat de raad dat wist. „Verbijsterend”, aldus Esther van der Donk van coalitiepartij Pro3, die sprak van weggegooid geld. Jan Brekelmans van coalitie­partij Lijst Loon op Zand vond ook dat de wethouder in dit geval ‘ver buiten zijn kaders is gegaan’.

Pijnlijk voor Aussems was dat ook het Sociaal Economisch Beleids­plan van de agenda werd gehaald op aandringen van de onderne­mersverenigingen; zij willen tij­dens een aparte bijeenkomst de politiek nader informeren over hun visie op het plan. Aussems zegde zo’n extra bijeenkomst toe.