Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juni 09, 2011

SBB houdt hoop op verkoop huizen

KAATSHEUVEL – Projectontwikke­laar SBB heeft hoop snel één van de drie vrijstaande nieuwbouwwo­ningen op de hoek van de Ameri­kastraat en Hoofdstraat in Kaats­heuvel te verkopen. De huizen op het voormalige Jac Hermans-ter­rein staan al ruim 2,5 jaar te koop. Volgens een woordvoerder van SBB is er nu toch belangstelling voor de woningen.

De vraagprijs van de huizen is in de loop der tijd gezakt van 419.000 naar 359.000 euro. Daar­mee is de grens van de vraagprijs wel bereikt, aldus de woordvoer­der van SBB.

Al in 2008 zijn op de hoek van de Hoofdstraat en Amerikastraat drie vrijstaande woningen en een groot complex met achttien appar­tementen gebouwd. De interesse voor het bouwproject valt al vanaf het begin flink tegen. In het appar­tementencomplex staan ook nog enkele woningen leeg. Van de drie vrijstaande huizen is dus nog geen enkele verkocht. Waarom de ko­pers zolang wegblijven, zegt SBB moeilijk te kunnen verklaren. Al heeft de hele woningmarkt het las­tig. SBB mag ook nog enkele be­drijfswoningen op het voormalige terrein van supermarkt Jac Her­mans bouwen. Maar dat plan is voorlopig even uit beeld. De pro­jectonwikkelaar wil op deze loca­tie pas verder bouwen, als ‘econo­mie en de woningmarkt weer wat verder aantrekken’.

Bron: Brabants Dagblad door Michel Koster