Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, juni 07, 2011

De Moer klaar voor Pinksterweekend

DE MOER – De koorts begint op te lopen bij de zo’n 85 vrijwilligers van het Moers Pinksterweekend. Een van de records die de organisa­tie wil gaan breken is de bierom­zet. „We gaan voor 120 fusten bier en we hebben er 128 besteld”, zegt Arnold Broeders. Hij was er 29 jaar geleden al bij toen ze met Pinksteren nog rommel verkoch­ten vanaf de klinkers van het par­keerplaatsje achter ‘t Maoske.

Volgens Broeders blijft De Moer bescheiden. Maar dat is niet af te zien aan het programma. De orga­nisatie heeft een festivaltent ge­huurd van 42 bij 20 meter. Zater­dag is de Rock ‘n Lol Night, met optredens van twee bekende feest­bands, de Jan van Brusselband en WC Experience. DeWC Experien­ce treedt nu voor de vierde maal op en zal zeker bijdragen aan een verhoogde bieromzet.

Zondagmiddag is er van 11 tot 18.30 uur de traditionele Pinkster­markt. Het publiek kan slenteren langs de vele kraampjes met twee­dehands spullen.

Op de grote braderie is ook een stand te vinden van openbare ba­sisschool De Start. De kleine dorpsschool hoopt ook ouders uit Kaatsheuvel, Loon op Zand, stads­deel Reeshof in Tilburg en Don­gen- Vaart warm te krijgen voor het onderwijs in De Moer, zodat het leerlingenaantal van De Start verder groeit. Tijdens de braderie zijn diverse demonstraties en op­tredens. Zo is er onder meer een voetbalgoochelaar. Ook treden de bands Dakkeraf en The Rhythm Cleaners op. Verder is de grote hul­diging van alle teams van het orga­niserende Blauw-Wit ‘81 die het af­gelopen voetbalseizoen kampioen zijn geworden. Broeders gokt op een temperatuurtje van 20 graden en droog weer. „Dan verwachten we veel mensen.”

De zondagavond ( Op z’n Hol­lands) wordt gevuld door De Dou­ble DJ’s, zanger Vinzzent en Wol­ter Kroes, die het bekende ‘ Viva Hollandia’ zal brengen. „ Dan gaat het dak eraf”, zegt Broeders met glinsterende ogen. Volgens de orga­nisatoren is het slagen van het eve­nement van groot belang voor voetbalvereniging. Blauw-Wit ‘81. „We teren bijna een heel jaar op de opbrengst van het Pinkster­weekend.

Broeders heeft er alle vertrouwen in dat de 29- ste editie een van de betere wordt. „Het evenement ver­koopt zichzelf.”

Kaarten voor de feestavonden kosten in de voorverkoop 12 euro en aan de tent 14 euro. Wie kaarten in de voor­verkoop wil bestellen kan dat doen bij Ria van Beek, tel. 06-10695226, Boe­renbond Kaatsheuvel, Coco Bijoux & Cadeaux in Dongen en Slijterij Mitra in Loon op Zand.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in ‘ t Groen