Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juni 09, 2011

Politiek Loon op Zand maakt zich zorgen over ‘ afhaken’ van SMC

KAATSHEUVEL – De politiek in Loon op Zand maakt zich zorgen over het te voeren accommodatie­beleid, nu de Stichting Multifunc­tionele Centra ( SMC) een eigen weg dreigt in te slaan. Het bestuur van de stichting heeft geen behoef­te meer aan een heel nieuwe dis­cussie over het accommodatiebe­leid, zo liet het onlangs in deze krant weten. Het ziet ook weinig meer in de nieuwbouwplannen voor een multifunctioneel cen­trum (Carré) en sporthal in Kaats­heuvel. Het pleit voor het opknap­pen van de huidigeWerft.

Wethouder Wim Aussems (Ge­meentebelangen) lichtte de com­missie Mens en Maatschappij maandagavond in over de stand van zaken rond het accommodatie­beleid.

Raadslid Bart van Drunen van coalitiepartner Lijst Loon op Zand wilde van de wethouder we­ten hoe de situatie heeft kunnen ontstaan dat SMC, als een van de grootste partijen, heeft aangekon­digd af te haken omdat het alle­maal te traag gaat.

Ook vroeg hij zich af in hoeverre de gemeente Loon op Zand aan de SMC vastzit. „Ik zie in SMC geen partner waar we veertig jaar mee verder kunnen”, aldus Van Dru­nen.

Ook Mieke Broeders (CDA) wilde van de wethouder weten wat de gevolgen zijn als SMC zich defini­tief terugtrekt. Volgens wethouder Aussems wordt er nog steeds met de stichting gesproken. „ Als SMC definitief afhaakt, kom ik bij u te­rug”, beloofde hij. Onlangs is een avond belegd waar verhuurders en huurders van ac­commodaties over de toekomst spraken en waarbij de SMC ont­brak. „ Dat verliep aardig en crea­tief”, aldus Aussems.

Die woorden vielen verkeerd bij Jacky Smit van de VVD. „U spreekt allemaal over aardig en creatief, maar wij willen horen dat de mensen bereid zijn tot samen­werking.” Volgens de VVD wordt de datum dat de accommodatieno­ta gereed moet zijn (eind juni) niet gehaald.

Ook Rien van Bijsterveldt (Pro3) uitte zijn twijfels en vond dat nu eindelijk eens echte stappen moe­ten worden gezet.

De wethouder hield vol dat hij zijn plan eind deze maand rond heeft. „Maar je kunt nu eenmaal niet om een partij (SMC, red.) heen waar je een jarenlange subsi­dieverhouding mee hebt”, bena­drukte hij.

Bron: Brabants Dagblad / Jan in ‘ t Groen