Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, juni 11, 2011

‘ Vertraging plan dorpshart Kaatsheuvel beperken’

KAATSHEUVEL – De dreigende ver­traging van de plannen voor het Bruisend Dorpshart in Kaatsheu­vel kan de gemeente veel geld gaan kosten. Het college wil daar­om snel knopen doorhakken over de verdere invulling van het pro­ject. Maar het weet nog altijd niet of de beoogde bouwers Heijmans en WSG kunnen instemmen met een mogelijk forse aanpassing van de plannen. Het gaat dan met na­me om het uitstellen of zelfs afbla­zen van de bouw van het multi­functioneel centrum (Carré) in het dorpshart.

De gemeente had al eerder een antwoord op die vraag verwacht. Maar door de machtswisseling en financiële zorgen bij woningcorpo­ratie WSG laat de officiële reactie langer op zich wachten. Begin juli verwacht wethouder Jacques Broe­ders (Gemeentebelangen) wel hel­derheid.

Haast is ook geboden. Midden in het dorp ligt nu al een groot braak­liggend Reageren?

terrein na de sloop van het oude gemeentehuis en panden aan de Nieuwe Markt. Het wach­ten is op de bouw van een nieuw levendig centrum met gemeente­huis, parkeerkelder (107 parkeer­vakken), horeca, woningen en eventueel multifunctioneel cen­trum. Maar de gemeente worstelt nog altijd met de kosten en moet de ambities rond het Bruisend Dorpshart naar beneden bijstellen. Daarbij kijkt ze met name naar de nieuwbouwplannen voor het ge­meentehuis en multifunctioneel centrum (Carré) in het Kaatsheu­velse centrum.

De gemeente houdt rekening met een extra kostenpost van een half miljoen euro als een van die twee bouwplannen een jaar vertraging oploopt. Het gaat dan onder meer om claims van andere partijen. „Maar zo ver is het nog niet”, bena­drukt Broeders. Volgens de ge­meente wordt achter de schermen hard gewerkt aan het project Brui­send Dorpshart en liggen de mees­te onderdelen van het miljoenen­plan nog wel op schema. Veel aan­dacht is er voor de ontwerpen en architectuur van de diverse gebou­wen in het dorpshart.

Mocht de bouw van het Carré niet doorgaan, dan wordt het huidige sociaal-cultureel centrum De Werft opgeknapt. De Stichting Multifunctionele Centra ( SMC), waaronder De Werft valt, pleit er nu al voor om de plannen voor een nieuw multifunctioneel cen­trum af te blazen. Het bestuur van de stichting is de lange onzeker­heid beu.

Bron: Brabants Dagblad Auteur M.Koster