Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, november 16, 2011

Loon op Zand is illegaal afval in bladkorf beu

LOON OP ZAND - De ruim zestig bladkorven in de gemeente Loon op Zand worden steeds vaker misbruikt voor het dumpen van groot groenafval.

Soms treft de gemeente zelfs plastic zakken aan in de bakken die alleen bedoeld zijn voor bladeren van bomen en struiken. Al het 'illegale' afval levert problemen op bij het legen van de bladkorven en leidt tot veel extra kosten.

Bij korven waarin niet alleen bladafval wordt aangetroffen, laat de gemeente als waarschuwing een soort gele kaart achter. Hierop valt te lezen dat bij een volgende 'overtreding' de bak wordt verwijderd. Bij twintig korven (dat is ongeveer één op de drie) hangt inmiddels zo'n tekst. In het uiterste geval worden deze bakken dus weggehaald. "Maar zover is het nu nog niet", stelt de gemeentewoordvoerster.


De gemeente heeft dit jaar een recordaantal van 63 bladkorven geplaatst in Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer. Dat zijn er twaalf meer dan vorig jaar.