Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, november 15, 2011

Snel oplossing voor te donkere wegen rond Nieuwe Markt

KAATSHEUVEL – De straten in het gebied rond de Markt in Kaatsheu­vel moeten voor eind volgende week weer goed verlicht zijn. Di­verse inwoners hebben bij de ge­meente Loon op Zand aan de bel getrokken over de nu ‘veel te don­kere wegen’ in het centrum van het dorp.

Volgens de inwoners ontstaan ge­vaarlijke verkeerssituaties omdat verlichting ontbreekt. „We hebben al actie ondernomen”, stelt de ge­meentewoordvoerster in een reac­tie op de klachten die zijn binnen­gekomen.

Het probleem moet binnen twee weken opgelost zijn. Het tijdelijk ontbreken van de verlichting heeft alles te maken met het project Bruisend Dorpshart. In het cen­trum zijn de voorbereidende werk­zaamheden in volle gang. Zo wor­den riolering, kabels en leidingen vernieuwd en verlegd. Hierdoor werken de lantaarnpalen tijdelijk niet.

Maar het is nu te donker, vinden niet alleen omwonenden. Ook bij de gemeente zelf is die conclusie getrokken.

Verder kaart gemeenteraadslid Jac­ky Smit ( VVD) de verkeerssituatie aan. „Met het zwarte asfalt en voet­gangers die er ‘s avonds lopen, is het zeker oppassen geblazen”, stelt ze. Volgens haar moeten automobi­listen voorzichtig rijden en extra opletten.

Als het meezit, zijn de straten snel weer goed verlicht. Het gaat om de wegen bij de brandweerkazer­ne en de toekomstige woonwijk Branderhof en de Nieuwe Markt, tussen de Berndijksestraat en Vos­senbergselaan.

Bron: Brabants Dagblad