Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, januari 26, 2012

Bezuiniging Omroep Brabant is uit de lucht gegrepen

 Omroep Brabant was rampenzender tijdens de Moerdijkbrand. Foto: ANP

Omroep Brabant was rampenzender tijdens de Moerdijkbrand. Foto: ANP
DEN BOSCH - De bezuiniging van 1,7 miljoen in vier jaar die de provincie heeft opgelegd aan Omroep Brabant is uit de lucht gegrepen en daarom onrechtmatig. Met dat harde oordeel vernietigt de rechtbank in Den Bosch het bezuinigingsbesluit van Gedeputeerde Staten (GS) dat door Omroep Brabant was aangevochten.
Met de bezuiniging die deze regionale omroep tezamen met andere Brabantse sociaal-culturele instellingen in 2010 over zich heen kreeg, verzaakt de provincie haar wettelijke zorgplicht ten opzichte van Omroep Brabant dat daardoor zwaar wordt getroffen. De rechtbank draagt GS op een nieuw besluit nemen. Wil zij de bezuiniging toch doorzetten, dan moet de provincie per jaar afzonderlijk aantonen dat Omroep Brabant met minder geld toch in staat zal zijn het in 2004 afgesproken niveau als mediabedrijf te halen.
De rechter laat alvast weten dat zulk bewijs lastig te leveren zal zijn. Provinciebestuurder Brigite van Haaften reageert later vanmiddag op deze vernietigende uitspraak voor GS en voor Provinciale Staten die de bezuiniging op Omroep Brabant hebben opgelegd.