Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, januari 08, 2012

Derde kunstgrasveld hockeyclub DES officieel geopend





KAATSHEUVEL – Met een lampionnenoptocht voor de jeugd en een fraai vuurwerk werd het derde kunstgrasveld van hockeyclub DES uit Kaatsheuvel afgelopen zaterdagavond officieel geopend. Het historische moment voor de club viel samen met de nieuwjaarsreceptie en werd onder meer bijgewoond door wethouder Henk van Komen en een kleine tweehonderd enthousiaste leden, ouders en sponsors.


Na een intensief voorbereidingsjaar, waarin volop actie is gevoerd om de financiële middelen bij elkaar te krijgen, werd half december het nieuwe kunstgrasveld opgeleverd door de aannemers Ceelen Sport Constructies en AA Kunstgras. Inclusief dug-outs, verlichting en hekwerk en keurig volgens de planning. Voorzitter Paul Ruijgrok: “We zijn met zijn allen een flinke uitdaging aangegaan en hebben dankzij de enorme inzet van vele vrijwilligers onze naam Door Eendracht Sterk opnieuw waar gemaakt. Ik ben er trots op dat het ons in zo’n kort tijdsbestek is gelukt.”

Inzamelingsacties gaan door

Onder de noemer ‘DES we can’ hebben al talloze acties plaatsgevonden om geld in te zamelen voor het derde veld. Zo hebben zich tot op heden 23 sponsoren verenigd als Business Friends, die in drie jaar tijd gezamenlijk € 69.000,- doneren. Diverse teams hebben succesvolle acties gehouden, zoals auto’s wassen, een rommelmarkt, een doelpuntenactie en de verkoop van sjaals, paraplus en taart. Paul: “We zijn een heel eind op weg, maar het is nog niet voldoende, want ook ons clubhuis, de kleedkamers en de entree van het paviljoen moeten aangepast worden. Om ook in de toekomst een financieel gezonde club te blijven, is er nog veel geld nodig en daarom gaan de acties onverminderd doorNu de extra kunstgrasmat er ligt, kan hockeyclub DES weer op volle kracht vooruit. Ambitieuze teams hebben de mogelijkheid om extra te trainen en zo hun sportieve prestaties te verbeteren, wedstrijden kunnen weer op acceptabele tijden gespeeld worden en er is weer ruimte voor nieuwe leden. En dat was hard nodig, want de club groeit nog steeds en verwacht binnenkort zelfs haar 800e lid te mogen verwelkomen.