Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, februari 23, 2012

Eis 1,5 jaar voor overval kapper Kaatsheuvel

BREDA - Tegen een 21-jarige inwoner van Waspik die betrokken was bij de gewapende overval op een Kaatsheuvelse kapperszaak op 30 september, is donderdag anderhalf jaar cel geëist.

 De man zit sinds half oktober vast. Zijn 34-jarige medeverdachte is vorige maand veroordeeld tot twee jaar cel plus een half jaar voorwaardelijk. Dit niet alleen voor deze overval, maar ook voor de beroving van een 87-jarige man.
De inwoner van Waspik geeft toe dat hij erbij was toen de tweede overvaller, gemaskerd met een bivakmuts, een alarmpistool richtte op drie mensen in de kapsalon in de Gasthuisstraat. Zelf bleef hij bij de deur staan.
De officier van justitie houdt beide mannen verantwoordelijk voor de overval, maar volgens advocaat Jaap van Rooijen moet zijn cliënt als een medeplichtige worden beschouwd.
De raadsman stelt dat de 21-jarige man een zeer beperkte rol had. Hij vindt dan ook dat zijn cliënt zo snel mogelijk moet worden vrijgelaten. Een straf gelijk aan het voorarrest, gecombineerd met een voorwaardelijke straf en eventueel een werkstraf, is wat betreft Van Rooijen voldoende.
De inwoner van Waspik richtte zich tijdens de zitting rechtstreeks tot een aanwezige medewerkster van de kapperszaak om zijn spijt te betuigen.
Uitspraak over twee weken