Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, augustus 24, 2012

Horen zien en voelen op de Kunstmarkt in Kaatsheuvel


Op zondag 9 september  vindt  de twaalfde Kunstmarkt plaats die Stichting  Kunstcommissie in de gemeente Loon op Zand organiseert. Opnieuw is gekozen voor de locatie bij de St. Jans kerk in de Hoofdstraat.

Kunstenaars, een terras verzorgd met gezellige muziek van Erik Berg, kunt u gaan zien, horen  en vooral beleven op zondag 9  september  2012 op het kerkplein en in de voor- en achtertuin van de pastorie van de geheel gerestaureerde St. Jans kerk  in de Hoofdstraat te Kaatsheuvel.

De entree is gratis.

 

Programma:


 

Ø  Om 12 uur wordt de Kunstmarkt door wethouder  van cultuur Henk van Komen officieel  geopend.


Ø  Tussen 12.00 uur en 17.00 uur kunt u kennis maken met kunstenaars uit Nederland die hun werk tentoonstellen in hun kramen op het kerkplejn en in de voor- en achtertuin van de pastorie.

      U vindt er een grote verscheidenheid aan technieken o.a.  keramiek, aquarellen,              

            edelsmeedkunst, gedichten, sieraden, glas in lood, tiffany, stenen en bronzen beelden,   

olieverfschilderijen en etsen. 
 

Ø  Erik Berg zingt en speelt gezellige muziek met accordeon  terwijl u onderwijl kunt  genieten van een drankje op het terras in de voortuin van de pastorie sfeervol en vakkundig verzorgt door Het Bruisend Hart.

 
Ø  Evenals voorgaande jaren  is er aan de Kunstmarkt een wedstrijd verbonden. Rabobank directeur van Kaatsheuvel mevr. Carola Geerts zal rond de klok van 16.00 uur  de  prijzen uitreiken aan 1ee prijs winnaars van 2 en 3 dimensionaal werk.. De winnaars ontvangen een oorkonde en hun staangeld voor de kraam terug.

 
Ø  Als bezoeker van de Kunstmarkt mag u mee jureren met stembriefjes die verkrijgbaar zijn bij de organisatie . De winnares of winnaar die volgens het publiek het mooiste werk maakt ontvangt een Eervolle vermelding,
 

Ø  De geheel gerestaureerde St. Jans kerk is ook te bezichtigen, er wordt een film vertoond over de restauratiewerkzaamheden. 

Parkeren


De kunstmarkt is gratis te bezoeken. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid op de parkeerterreinen van de Jumbo en de Emté Bezoekers uit Kaatsheuvel en directe omgeving raden wij aan met de fiets te komen. Ivm de 80 van de Langstraat en een afsluiting op de Bevrijdingsweg raden wij automobilisten aan de omleidingsroute te volgen en de afslag op de N261 te nemen bij het Efteling hotel,over de Europalaan rechtdoor te rijden en omleidingsroute 1 te volgen. Via de Sweensstraat, Capelsestraat Belgiestraat over de Bevrijdingsweg en rechstaf  via de Verzetstraat naar de parkeerterreinen te gaan.

Sponsoren:

De Kunstmarkt in Kaatsheuvel wordt mogelijk gemaakt door Rabobank De Langstraat,  Parochie Kaatsheuvel Het Bruisend Hart en Ambianze Bloem en Sfeer. De Kunstcommissie bedankt deze sponsoren.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home