Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, augustus 01, 2012

Verloren en gevonden voorwerpen voortaan naar gemeente

Vanaf 1 juli 2012 bewaart de politie geen gevonden voorwerpen meer. Ook houdt de politie dan niet langer bij wie wat verloren is. In de wet is geregeld dat dit een taak is van de gemeente. In veel plaatsen deed de politie dit werk echter nog, maar daar gaat ze nu mee stoppen.
Er is ook een speciale website beschikbaar: www.verlorenofgevonden.nl (foto Bart van Hattem, politie Midden en West Brabant)

Politiecapaciteit
De reden dat de politie stopt met deze taak is dat het ten koste gaat van de politiecapaciteit. Bovendien brengt het kosten en administratieve lasten met zich mee die niet bij de politie thuishoren. Alle gevonden voorwerpen die op dit moment nog bij de politie liggen, worden uiterlijk op 1 juli 2012 aan de gemeenten overgedragen. Wie na 1 juli 2012 een sleutelbos, portemonnee, zonnebril etcetera vindt of kwijt is, kan contact opnemen met de gemeente.

1 Comments:

Blogger de weert said...

hebben ze weer wat meer tijd om te bekeuren voor als je zonder licht fietst

04 augustus, 2012  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home