Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, juli 31, 2012

Open brief terug

Zaterdag verscheen in het Brabats Dagblad de column van Sjaak Koolen. De column ging met name over de blunders die Loon op Zand met het Bruisend Dorpshart, het grasveld op de Nieuwe Markt en de verkeerssituatie die Loon op Zand in een korte tijd heeft gemaakt. Vandaag verscheen in de krant een (tegen) open brief) van Jacky Smit, raadslid voor de VVD en woonachtig in Kaatsheuvel.


Column door Jacky Smit

Beste Sjaak Koolen
De open brief die ik mocht lezen van jou ”Koning der columns Sjaak Koolen” deed mijn vingers tintelen een reactie te schrijven en de inwoners en vooral Sjaak veel sterkte te wensen met het “leed dat Waalwijk heet.”

Om ook maar meteen met de deur in huis te vallen ik schaam mij met de dag meer voor de stad Waalwijk. Ik ben er geboren en opgegroeid in Besoyen. Op feestjes is het al jaren een en al geklaag, zo erg dat ik al enige peur heb om er naar toe te gaan. Laat staan dat ik de weg rechtstreeks kan vinden naar het oosten van Waalwijk. Al maanden, wat nee al jaren is men bezig met omleidingen en wegaanpassingen, iemand de weg wijzen als oud inwoonster lukt mij niet meer.

Waar in Kaatsheuvel gezorgd is dat men tijdens de vakantieperiode het centrum zonder omweg kan bereiken, (de toplaag komt erop in week 37) mikt men in Waalwijk, de Kamerlingh Onnesweg gewoon dicht. Daarbij moet je ook nog uitkijken mocht je bij winkelcentrum De Els in de buurt rijden, dat je met je auto niet de lucht in wordt gestuwd door te pas en te onpas opverende slaap- of ontwaakpalen bedacht in het al door de Waalwijkers genoemde rode spookhuis langs de A 59.

Een giga rood kleurig gebouw van n gemeentehuis waarvan een groot deel leeg staat. Met ernaast een giga groen grasveld waar niets gebeurd. Een mooie kleurcombinatie is het wel want je ergert je groen en je wordt er rood van kwaadheid van als je er langs rijdt.
Eigenlijk is het voor niets daar neergezet, immers het andere het huis van Kropholler staat al die tijd leeg, slechts huwelijken zorgen er voor de broodnodige inkomsten die Waalwijk nodig heeft. Het is zelfs al zo erg dat Waalwijk in de top staat van de meest slechte betalers onder gemeentes. Zou dat dan toch komen door de parkeerheffing die omlaag is gegaan en waar iedereen over blijft mopperen?

Intussen lonkt Waalwijk naar de gemeente Loon op Zand, daar waar wij willen samenwerken, hoor ik op feestjes dat de Waalwijkers Loon op Zand gaan annexeren. Fijn he zo’n een feestje bij de buren, die Sjaak moet hetzelfde omgedraaid hebben gehoord op zijn feestje op de Kaatsheuvel dacht ik meteen.

Even leek het erop dat dat annexeren al is begonnen, met de reconstructie van de Bevrijdingsweg, had Waalwijk ineen klap Kaatsheuvel in zijn greep, Wat een puinhoop werd het hier met de omleiding veroorzaakt door buurtgenoot Waalwijk. Even heb ik zelfs gedacht al in Waalwijk te wonen.

Beste Sjaak, ik heb met je te doen, net zoals ik met mezelf te doen heb, ja je zult je verbazen hierover, want mocht het ooit zover komen dat we toch gaan huwen als gemeenten dan ga ik verhuizen, waar naar toe is een raadsel want samen zijn we al tot de conclusie gekomen via onze twitter dat ruilen geen optie meer is.
Ik wens je alle goeds toe voor de toekomst, en dat wens ik ook voor Loon op Zand en Waalwijk waar onze wiegen hebben gestaan en waar we zijn opgegroeid, dat laatste dat kunnen we immers nooit verloochenen.
Met vriendelijke groet, Jacky Smit oud inwoonster van Waalwijk

De column cab Sjaak Koolen staat op http://raadslid.weblog.nl

3 Comments:

Blogger de weert said...

Nou Jacky , ik vind het wel een sterk verhaal wat je hier neer zet . Als inwoner van Kaatsheuvel schaam ik me zeer diep voor de puinzooi op dit moment in Kaatsheuvel , dus ik snap eigelijk niet dat je , je eigen zo druk maakt om de gemeente Waalwijk , laten we het eerst is hebben over de kruising als je langs de gemeente winkel rijd , en je wilt links de marktstraat in...ik weet niet wat voor iemand dit bedacht heeft , maar deze situatie slaat totaal nergens op , want je moet namelijk eerst over een hoge rug rijden....ik weet dat er nog een laag overheen komt , maar dat is met één laag niet op te lossen.
Ook merk ik op dat , dat giga rood gebouw in Waalwijk je erg stoort , en je rood word van kwaadheid , kan ik me voorstellen , maar als ik hier langs die het groene bruisend dorpshart fiets....dan erger ik me groen en geel , en zo zijn er nog héééél véééél dingen , dus steek eerst je hand in eigen boezem , ik heb met je te doen , wens je alle goeds voor in de toekomst , maar ik ga niet verhuizen want gelukkig woon ik vrij ver van die puinzooi af.

groetjes C. de weert

01 augustus, 2012  
Blogger RSH said...

Goed gesproken Jacky. Maar blijf lekker in de Kets wonen, want ik ga voorop in de strijd voor zelfstandigheid. Doe maar met me mee. Dit wordt een grote groep,waar den haag niet om heen kan. Loon is beter dan Wolluk.

03 augustus, 2012  
Blogger de weert said...

beter een lelijk gemeentehuis wat rood is , dan dat je de rotzooi plat gooit en dan geen genoeg geld blijkt te hebben om een nieuw te zetten , vraag me in godsnaam af waar je beter mee bent , maar helemaal sporen doen ze hier in ieder geval niet de gemeente loon op zand , schaam me diep voor het bruisend groene dorpshart , dus steek eerst de hand in eigen boezem....

04 augustus, 2012  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home