Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, juli 30, 2012

Jan Weierink wethouder in Losser

Na een uitgebreide selectieprocedure heeft de VVD Losser een keus gemaakt voor de invulling van de ontstane vacature voor het wethouderschap
De uiteindelijke keuze is gevallen op:
Jan Weierink
Wonend in: Ootmarsum
Geboren 10 februari 1944
Gehuwd en twee uitwonende zonen met partners.
Begonnen in een ambtelijke loopbaan o.a. als Kabinetschef van de burgemeester van Almelo, werd Jan van 1984 tot 1996 burgemeester van Bathmen en van 1996 tot 2004 burgemeester van Loon op Zand. Na 20 jaar burgemeesterschap besloot Jan gebruik te maken van een vervroegde pensioenregeling, maar bleef vanaf die tijd actief in de politiek.
Binnen de VVD vervulde hij een aantal functies, zoals binnen de VVD Kamercentrale Overijssel en de afdeling Dinkelland.
Op dit moment is hij voorzitter van de VVD Dinkelland.
Naast deze functie heeft hij nog een aantal maatschappelijke functies in raden van toezicht en als voorzitter.
We willen duidelijk stellen dat Jan, na zo’n loopbaan, niet openlijk heeft gesolliciteerd naar de vacante positie van wethouder in Losser. Onze positieve ervaring met Jan in regionale overleggen, deed ons besluiten Jan actief te benaderen met de vraag of hij bereid was voor anderhalf jaar deze nieuwe taak te overwegen.
Na intensieve gesprekken en tijd voor nadenken, heeft Jan uiteindelijk toegezegd zijn pensionering te willen onderbreken en zich voor deze tijd te willen inzetten voor Losser. Wij realiseren ons dat dit geen gemakkelijke beslissing was.
De VVD Losser is blij met zijn toezegging. We denken daarmee in de eerste plaats een bijdrage te kunnen leveren aan een stabiel politiek klimaat in Losser.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home