Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, december 10, 2006

DESK wint de NKS Theodoorprijs

Zaterdagochtend 9 december ontving jeugdvoorzitter Ed van Ham van VV DESK, tijdens de jaarvergadering van de NKS (Nationale Katholieke Sportfederatie) in Vught uit handen van de voorzitter van de NKS, Marius Buiting, de zogenaamde Theodoorprijs. Deze prijs is uitvloeisel van de jaarlijkse landelijke actie van de NKS, getiteld "De Uitdaging", waarbij verenigingen gevraagd wordt innovatieve en maatschappelijk betrokken projecten in te dienen. Van alle inzendingen komt een beperkt aantal projecten in aanmerking voor een ondersteuningssubsidie. In een eerder stadium ontving DESK al 800,- euro voor een door haar ingediend project om te komen tot meer samenwerking en uitwisseling tussen sportverenigingen op het sportpark Eikendijk. In dat kader worden nu voorbereidingen getroffen voor o.a. een gezamenlijke "Eikendijkdag" tijdens het Hemelvaartweekend 2007.

Van alle gesubsidieerde projecten worden bovendien twee projecten genomineerd voor de Theodoorprijs, een prijs ingesteld door en vernoemd naar ere-voorzitter van de NKS, Dick Wijte. Deze keer viel VV DESK de eer te beurt om winnaar te worden van deze prijs. De NKS-voorzitter onderstreepte het belang van samenwerking en uitwisseling tussen sportverenigingen, iets wat de koepelorganisatie van sportbonden zelf ook hoog in haar vaandel heeft staan. Hij overhandigde Ed van Ham de bij de prijs behorende oorkonde en bloemen, alsmede een cheque van euro 750,- .