Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, december 01, 2006

Kinderen Basisschool “De Vaert” gul voor Polen

Door Jan in ‘t Groen

Ruim driehonderd kinderen van basisschool “De Vaert” hebben een persoonlijk cadeautje gemaakt voor Poolse kinderen. Na een spannende ochtend mochten de kinderen donderdagmiddag zelf Sinterklaas spelen en hun pakketje overhandigen aan Kaatsheuvelnaar Piet van de Wouw en Waalwijker Ben de Jongste van stichting “Kienkeurig”, die een ziekenhuis, een school, een weeshuis een hospice en een bejaardentehuis in het Poolse Chojnice heeft geadopteerd.

“De ouderraad en het team vonden het leuk om de kinderen in deze tijd ook iets voor een ander te laten betekenen. We willen dat ze erbij stil staan dat iedereen het niet even goed heeft”, vertelt Marion van Griensven. “We kenden de stichting en toen we hoorden dat er in Polen veel behoefte was aan knutselmateriaal hebben we alle kinderen gevraagd een pakketje samen te stellen”. En niet zonder succes. Rond 13.30 komt de auto met aanhanger van de stichting de speelplaats oprijden. Elke klas mag persoonlijk het cadeautje aan de heren overhandigen. Sofie verhoeven (5) heeft schrijfpapier, lijm en plakplaatjes ingepakt. “Om iets moois mee van te maken”, zegt ze trots. Michel van Mier (10, heeft potloden, een gum van Barbie en kleurpotloden in een koekjestrommel ingepakt en Luke Musters (10) heeft een keurig ingepakt pakketje. “Van mij krijgen de arme kindjes een schaar, een puntenslijper, tien pennen en tekenpapier”. Op het cadeautje van Kristie van Best (11) staat een wens: “Have fun, from Holland”. Gezien het grote aantal pakjes zal dat ongetwijfeld het geval zijn. Van de Wouw en de Jongste zijn verguld met het vele knutselmateriaal. “Normaal gaat dit 15 december met de grote vracht mee naar Polen, maar als we aan een busje met sneeuwkettingen kunnen komen gaan we het speciaal wegbrengen”, verklaart van de Wouw. Hij hoopt dat het initiatief van “de Vaert” over zal slaan naar andere scholen. “Dan krijgen niet alleen de kinderen op de scholen maar ook kindjes van arme ouders die niet naar school kunnen met kerst thuis een cadeautje”.