Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, januari 30, 2007

Efteling sluit druk winterseizoen af

KAATSHEUVEL (ANP) - De Efteling heeft zondag een druk winterseizoen afgesloten. In totaal ontving het sprookjespark 400.000 bezoekers tijdens de winteropening, meldde een woordvoerder. Vorig jaar waren dat er ongeveer 70.000 minder.
Voor het achtste jaar opende het park de poorten buiten het seizoen. Voor regulier bezoek duurde de zogenoemde Winter Efteling in totaal 25 dagen (vakantieperiodes en weekeinden). Vooral tijdens de kerstvakantie was het bijzonder druk. De hoge opkomst zorgde dagenlang voor files in de omgeving. Op Tweede Kerstdag moest het park bezoekers die nog onderweg waren zelfs adviseren een ander moment te kiezen. Er waren op dat moment 24.000 mensen naar Kaatsheuvel gekomen. ,,De Winter Efteling is steeds bekender'', verklaart de woordvoerder de drukte.

Verder merkt het park dat steeds meer bedrijven (delen van) het park afhuren voor bedrijfsuitjes en feesten. Op 1 april gaat de Efteling weer open.

Bron: Brabants Dagblad

Labels: