Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, maart 21, 2007

Kaatsheuvel : Triangel blijft politiek bezighouden

Door Jan in ‘t Groen

Kaatsheuvel- Welzijnsinstelling Triangel,die naar het patronaat verhuist blijft de politieke gemoederen bezighouden. Tijdens de raadscommissievergadering nam de P.v.d A. het op voor de organisatie die zich in de mangel genomen voelt.

Jan Brekelmans (LLoZ)vroeg zich af of Triangel niet te klein is en professionaliteit genoeg in huis heeft en dat er vooruitlopend op het aansluiten bij een grotere welzijnsinstelling al werkzaamheden uitbesteed kunnen worden aan andere organisatie zodat de gemeente Loon op Zand al ervaring op kan doen en een vergelijking kan maken. Als voorbeeld noemde hij het laten beheren van Crossroads en De Kuip door het SMC. Ineke Wissink (GB) wilde van de wethouder weten waarom Triangel wel de verhuiskosten kan declareren als ze naar de Werft verhuizen, en niet als ze naar een andere locatie verhuizen. Ook wilde zij weten of de gemeente in beeld heeft wat het verschil in kosten is van een gecombineerde receptioniste en een aparte receptioniste. Wethouder Aussems: “Over verhuiskosten is erop aangedrongen dat de gemeente extra verhuiskosten zou vergoeden. Op dit moment hebben wij de mededeling gehad dat verhuiskostenvergoeding niet nodig is. We hebben Triangel om openheid van zaken gevraagd, maar die hebben wij nog niet gekregen. Ik neem aan dat het budget neutraal gaat, verder kan ik er geen antwoord op geven”. Volgens de wethouder zou hij ook niet weten de extra kosten van een gedeelde receptioniste zou zijn. “Op termijn”, denken wij 20.000 euro voordeel voor de gemeente, maar ook daar geldt dat we het niet zeker weten omdat de vragen niet beatwoord zijn. Per brief heeft Triangel ons laten weten onze vragen medio september te kunnen beantwoorden. Dat vinden wij erg laat”. Op dit moment zijn we daar ons over aan ’t beraden. De wethouder zegt gesprekken gevoerd te hebben met wethouders van Gilze-Rijen en Waalwijk. Daar heeft hij over De Twern gesprekken gevoerd als potentiële leverancier. “Ik heb daar ik een positief gevoel bij”, aldus Aussems. Peter Flohr (PvdA): “Aussems zit met Triangel in zijn maag. Wat ik hier hoor is een eenzijdig verhaal. We moeten ook Triangel horen. Anders ontbeert ons informatie ter aanvulling van wat de wethouder in de pers heeft gebracht”.

Labels: