Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, maart 20, 2007

Repliek Sandra en Peter Dekkers

Normaliter houden we ons op de achtergrond. Maar in het Brabants Dagblad (editie Tilburg Plus) van 17 maart jl., is een artikel te lezen waarin de heer Janssen zijn ongenoegen uit over het genomen besluit inzake vestiging van een pedicure- & schoonheidssalon in zijn voormalige dokterspraktijk in de Vossenbergselaan. In het krantenartikel zegt wethouder Bisselink 'De aanvrager heeft zelf begrip voor het besluit'. Nu voelen we ons genoodzaakt om te reageren.

We hebben de aanvraag tot vestiging van een pedicure- en schoonheidssalon eind oktober 2006 ingediend bij de gemeente en hebben uiteindelijk na drie maanden een besluit mogen ontvangen. Dit na vele telefoongesprekken met de gemeente waarin we te horen kregen dat we geduld moesten hebben; ook zij hebben immers maar twee handen. Toen het spreekwoordelijke balletje ook binnen het ambtelijk apparaat begon te rollen hebben de heer Janssen en mevrouw Dekkers-Wagemakers gesproken met wethouder Aussems en wethouder Bisselink. Zowel in de aanvraag als in bovengenoemde gesprekken is naar voren gebracht dat het ging om (ver-)koop van de voormalige dokterspraktijk. In deze gesprekken werden er inderdaad toezeggingen gedaan die nu in de krant worden weggeveegd. Wij, de heer Janssen en indirect ondergetekenden, worden weggezet als leugenaars.

Op de dag dat het besluit werd genomen door het college van Burgemeester & Wethouders hebben wij gesproken met wethouder Waijers die ons het slechte nieuws vertelde. In dit gesprek kwam naar voren dat wij er alles aan zouden doen om het besluit aan te vechten.

Van de gemeente kregen we een principe-besluit. Dit was een niet voor beroep vatbare beslissing. Uiteraard hebben we juridisch advies ingewonnen. Hieruit kwam naar voren dat een gerechtelijke procedure geen zin heeft; de gemeente wordt alleen beoordeeld op de gevolgde procedure. Het uiteindelijke besluit blijft buiten beschouwing.

Het bevreemdt ons ten zeerste dat wij nu in de krant mogen lezen dat wethouder Bisselink zegt dat wij begrip hebben voor het besluit. We hebben de beste man nooit gesproken na het besluit van college van B&W. Hoe kunnen wij ons er in vinden na alle moeite die wij hebben gedaan?

Wij vinden dit dus uitermate vervelend. Wij worden weggezet als leugenaars, terwijl wij er terdege van overtuigd zijn dat onze volksvertegenwoordiger Bisselink liegt. Of zijn geheugen laat hem in de steek. Maar of dit inderdaad het geval is?

Met vriendelijke groet,

Sandra & Peter Dekkers

Labels: