Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, maart 16, 2007

Zaak Dr. Janssen aflevering 1

De Kaatsheuvelse oud-huisarts Paul Janssen heeft zijn lidmaatschap van de Adviescommissie Maatschappelijke Voorzieningen van de gemeente Loon op Zand met onmiddellijke ingang beëindigd. Volgens de huisarts is zijn vertrouwen in het college ernstig geschaad door woordbreuk van enkele wethouders. “Er zijn toezeggingen gegaan die niet nagekomen zijn”, zo schrijft Janssen in een brief aan het college.
In oktober van het vorig jaar diende een schoonheidsalon het verzoek bij gemeente Loon op Zand in of ze zich mocht vestigen in de voormalige praktijkruimte van Janssen aan de Vossenbergselaan. De huidige salon, in de Berndijksestraat ligt op een afstand enkele tientallen meters van de voormalige praktijkruimte. Wagemakers en Janssen waren het al eens over de koopsom. De huisarts vroeg wethouder Bisselink (Gemeentebelangen), enkele malen hoever het college stond met de aanvraag. Hij kreeg telkens te horen dat het moest kunnen (geen probleem was) en dat hij zich geen zorgen hoefde te maken. Ook wethouder Wim Aussems liet zich positief uit over de vestiging van Wagemakers in de praktijkruimte. Om zijn aanvraag kracht bij te zetten had Janssen al een afspraak gemaakt met de burgemeester. Bisselink heeft die afspraak geannuleerd omdat het volgens hem niet nodig was. “Het komt allemaal wel goed”, zo luidde de boodschap van de wethouder. Ook toen Janssen telefonisch contact opnam met wethouder Hans Waijers (CDA), kreeg hij te horen dat er volgens hem geen belemmeringen waren. Janssen: “Na een half uur belde Waijers dat er beren op de weg waren, en dat hij het uit moest zoeken”. Geheel tegen de toezegging van de wethouders in ontving Wagemakers begin februari een afwijzing. Als reden gaf de gemeente aan precedentwerking.
“Ik ben zo boos, dat ik gelijk mijn functie in de commissie heb neergelegd”, aldus Janssen, die nog wel een gesprek met de burgemeester heeft gehad. “Ze bleef bij het collegestandpunt”. Op de brief met de opzegging en de aantijgingen aan het adres van de wethouders heeft Janssen geen reactie meer gekregen.

Labels: