Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, maart 21, 2007

Loonse nighliner nog niet zin zicht

Door Jan in ‘t Groen

Kaatsheuvel - Er komt voorlopig nog geen nightliner in Loon op Zand. Volgens wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen) heeft hij meer tijd nodig om te onderzoeken of een nachtbus wel haalbaar is. De VVD wilde tijdens de vergadering Welzijn van de wethouder weten of de provincie inderdaad een bus beschikbaar stelt en dat deze bemand zou moeten worden door vrijwilligers, zoals de Commissaris van de Koningin, Maij-Weggen voorstelde in het gesprek met Loonse jongeren tijdens haar werkbezoek aan de gemeente loon op Zand op 28 februari.

Wethouder Aussems: “Bij hetgeen wat in de krant stond met betrekking tot de bus die door de provincie ter beschikking gesteld zou worden en dat de gemeente door vrijwilligers de handjes zou leveren ben ik zelf niet bij geweest. Ik denk dat het vertelt is in het persgesprek, in ieder geval niet waar ik zelf bij was. Het verslag dat door de provincie gemaakt wordt komt nog, daar kunnen we het onderwerp nog niet op checken”.Stephanie Toorians en Erik van der Elzen kunnen zich nog wel herinneren dat Maij-Weggen tijdens het gesprek met de jongeren heeft beloofd te proberen een bus te regelen. “Vreemd dat de wethouder dat zich niet meer weet te herinneren.Hij zat er ook bij zegt Toorians, die net als Van der Elzen bij het gesprek was. Volgens de wethouder is het onderwerp inmiddels wel ambtelijk besproken. “Wij hadden uiteraard ook het krantenbericht gelezen en de ambtenaar was net zo verbaast als ik, maar we willen wel onderzoeken hoe ze dat precies bedoeld. Bedoeld ze een bus met alles erop en eraan, materieel en onderhoud, of gewoon een casco bus of zo. We weten het zelf nog niet. We willen wel duidelijkheid, dus acties gaan er wel genomen worden”. De VVD wilde ook weten wat de structurele kosten zijn van dergelijke buurtbussen als de provincie niet meebetaald. Aussems:“ Dat hebben we nog niet doorgerekend, laten we eerst eens afwachten hoe dat met de provincie zit. De wethouders wist de commissieleden wel te vertellen dat het onderwerp een paar jaar geleden ook aan de orde geweest. “Toen heeft de raad besloten om geen budget voor nachtelijk vervoer beschikbaar te stellen. Op de wens van de VVD om het het onderwerp mee te nemen in de nota jeugdbeleid wenste Aussems niet op vooruit lopen. “Ik wil eerst met ambtelijke ondersteuning en met wethouder Bisselink van openbaar vervoer overleggen of het wel zinvol is om hierin te investeren”. De wethouder beloofde op de zaak terug te komen.

Labels: