“Samenvoeging politieteams is efficiencyslag”
Door Jan in 't Groen
Sinds vorige week werkt het politieteam van Loon op Zand vanuit het bureau in Waalwijk. De samenvoeging van de teams is ingegaan op 24 februari. “We hadden gehoopt dat dan het nieuwe politiebureau dat achter het Queen-hotel gereed zou zijn, maar omdat de oplevering niet voor volgend jaar verwacht wordt zijn we nu al begonnen met het werken vanuit één bureau”, aldus teamchef Corine van der Vliet. Volgens haar is de samenvoeging een enorme efficiencyslag. Volgens Van der Vliet blijft de service naar de burger op peil. “De openingstijden van het bureau in Kaatsheuvel blijven hetzelfde. De burgers kunnen er nog steeds terecht voor het doen van aangiftes”. Een ander groot voordeel is volgens Van der Vliet de oprichting van een aparte unit die de noodhulp draait. Behalve de meldingen die bestemd zijn voor wijkagenten worden alle meldingen, die bij 0900-8844 en 112 binnenkomen voortaan afgewerkt door een apart team met een eigen teamchef. “Tot vorige week was het zo, dat onze wijkagenten ook noodhulp mee moesten draaien. Die kunnen zich nu volledig op hun eigen werk concentreren”, aldus de teamchef. Ook bij grote calamiteiten, zoals de moord in Sprang-Capelle wordt geen grote inzet gevraagd van de teams. Natuurlijk blijft de wijkagent betrokken bij de zaak, maar de districtsrecherche en het regionale Forensisch Technisch Onderzoek nemen het in onderzoek”.
Volgens Van der Vliet gaat de burger de weldegelijk de voordelen van de nieuwe werkwijze merken. Zo wordt binnenkort de vierde wijkagent voor Loon op Zand aangesteld. “Dan zijn we wat dat betreft weer op sterkte”. Volgens de teamchef zijn en nu meer dan zestig politiemensen direct beschikbaar voor het gebied Waalwijk en Loon op Zand. “Dat is veel meer dan eerst”. Toch houdt de nieuwe wijze niet in dat de mensen meer blauw op straat zullen zien. Er surveilleren namelijk ook agenten in burger”. Van der Vliet: “Naar aanleiding van recentelijke gebeurtenissen rijden er in het centrum van Kaatsheuvel in de nachtelijke uren twee agenten in burger rond. Dat zien de mensen niet”, aldus de teamchef. Hoewel de teams op sterkte zijn wil de politie ook in Loon op Zand inzetten op buurt-preventieteams. Dat betekent niet dat mensen met zaklampen de straat op gaan, maar als een burger iets vreemds opvalt dit gelijk doorgeeft aan de wijkagent. “We hebben het meegemaakt dat een oudere dame een kenteken van een vreemde auto in haar buurt genoteerd had. Dit leidde tot de oplossing van 46 woninginbraken”.
Jacky Smit van de VVD, die donderdagavond in de raadsvergadering nog vroeg om meer blauw op straat, vind het een uitstekende ontwikkeling, mits er een politiepost in kaatsheuvel open blijft. Ze vraagt zich alleen af waarom ze dit nu van de krant moet vernemen en waarom de burgemeester dit niet in de laatste commissievergadering heeft meegedeeld.
Labels: politie
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home