Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, maart 09, 2007

Triangel naar voormalig patronaat

Door Jan in ‘t Groen

Welzijnsinstelling Triangel verhuist medio mei naar het voormalige patronaat aan de Hoofdstraat 32. De instelling moet het huidige pand aan de Schotsestraat verlaten omdat de medehuurder Maatschappelijk werk Maas en Leije het pand vorig jaar heeft verlaten en dat voor Triangel de huur alleen niet meer op te brengen is. Directeur Marion Meijer van Triangel: “In het afgelopen jaar is er met diverse aanbieders overleg geweest. De zoektocht heeft opgeleverd dat we ongeveer medio mei gaan verhuizen naar de Hoofdstraat 32, het voormalige patronaat. Tot de verhuizing blijven we gewoon in de Schotsestraat”.

Wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen), die gisteren een brief van Triangel ontving, zegt heel teleurgesteld te zijn in Triangel “Ik vind het heel jammer dat bestuur en directie niet gekozen heeft voor de Werft. Ik zag daar grote voordelen in, en we hebben er steeds ook op aangedrongen om voor de Werft te kiezen, maar we hebben momenteel geen juridisch dwangmiddel”. Aussems wijst op het feit dat als Triangel voor de Werft gekozen had dit voor de gemeente een aanzienlijke besparing op zou leveren. “Het mes had dan aan twee kanten geneden, niet alleen de huur, maar ook in de personele sfeer. De Werft heeft alles voorhanden; van telefoniste tot kopieermachine”. Volgens de wethouder wil Triangel niet naar de Werft omdat ze de locatie ongeschikt vindt. “Maar ze hebben ook nog een bezuinigingstaak uit te voeren. Ik had echt gedacht dat we hier samen uit zouden komen”, klinkt het teleurgesteld.

Directeur Wil van Amelsfoort van de Werft begrijpt er niets van. “Wij hebben officieel nog niets gehoord”. Volgens hem had de Werft gehoopt dat na het vertrek van de Thuiszorg uit de Werft, Triangel de leegstaande ruimte zou invullen. “Nu kost het de gemeente dubbel geld; de subsidie voor de Werft en de subsidie voor Triangel”. Ook had volgens Van Amelsfoort de gemeente extra geld kunnen besparen op de exploitatiekosten van Triangel. “Wij hebben gespecialiseerde beheerders in dienst die inzetbaar zijn voor accommodaties die nu door Triangel beheerd worden. “Neem alleen maar het onderhoud dat we zelf kunnen uitvoeren.” De directeur zegt dat hij, in afwachting van de beslissing van Triangel, geen actie ondernomen heeft om de ruimte van de Thuiszorg te verhuren. Nu moeten we daar als een speer mee aan de slag”.

Labels:

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Hoe groot is de ruimte van de thuiszorg. t.o.v wat ze nu in de schotsestraat hebben dan?

Kijk eens verder de werft zou toch weggaan als we alle integrale plannen gaan uitvoeren die op stapel staan en zeker in ieders gedachten zitten.
Wat een gedoe zeg.

09 maart, 2007  

Een reactie posten

<< Home