Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, april 03, 2007

Tejater Spot brengt Apollo-theater tot leven

De Kaatsheuvelse Jan Smit, de vorig jaar overleden markante Kaatsheuvelnaar, en zijn Apollo-theater komen voor even opnieuw tot leven. Met dank aan Tejater Spot dat met de productie Dilemma een ode brengt aan Jan Smit en zijn bioscoop.

Tejater Spot gebruikte het Apollo-theater voor zijn voorstellingen. Door de dood van de uitbater en de sluiting van de bioscoop kan dat niet meer.
De jeugdvoorstelling Dilemma ontstond uit improvisaties van negen jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 15 jaar. Half augustus kreeg schrijfster Marij den Teuling het verzoek de personages en ideeën van de jongeren in een stuk te verpakken. De locatie stond al meteen vast: de plaatselijke bioscoop van Jan Smit. Tijdens de repetities kwam het overlijdensbericht van Jan Smit. Voor Tejater Spot was dit direct aanleiding de nieuwe productie, de laatste van dit seizoen, op te dragen aan de bekende Kaatsheuvelnaar.
Het stuk gaat over Bram die een centje bijverdient in de bioscoop. Op een avond, na sluitingstijd, nodigt hij zijn vriendin uit voor een romantische film. Alles wordt anders als de verslaafde hoertjes Fleur en Linda verschijnen, die de bioscoop als schuiladres willen gebruiken. Daarna verandert de bioscoop in een nachtelijke hangplek van jongeren die er hun idealen, fantasieën, onzekerheden en hun angst voor de toekomst bespreken. Dat gaat gepaard met humor en sport en een korte wederopstanding van Jan Smit.
Dilemma wordt op zaterdag 14 april gespeeld in De Werft (aanvang 20.15 uur) en op zondag 15 april in De Gildenbond (15.00 uur). Kinderen betalen 4,50 euro entree en volwassenen 5,50 euro.
Brn: brabants dagblad

Labels: