Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, mei 05, 2007

BurgerBelang schrapt avond

KAATSHEUVEL - De wijkavond die de Loonse politieke partij BurgerBelang voor komende maandag had gepland, is afgeblazen wegens gebrek aan belangstelling. Tijdens de avond zouden door burgers ingestuurde culturele, maatschappelijke en sociale projecten gepresenteerd worden.

Uit alle projecten zou er één gekozen worden die de Straatprijs zou ontvangen. Daaraan was een bedrag van 500 euro gekoppeld. Maar er kwamen geen geschikte inzendingen. "We hebben 1.500 brieven verspreid. Dat was een gigantische klus. Maar er is niet één project uit voortgekomen", vertelt Cees Smulders, fractievoorzitter van BurgerBelang. "Wij hadden hoge verwachtingen, maar het heeft niet zo mogen zijn."

Hoe het zo heeft kunnen lopen, is voor Smulders ook een vraag. "Wellicht is er verwarring ontstaan met eenzelfde soort avond die de gemeente binnenkort organiseert." Een woordvoerster van de gemeente Loon op Zand laat weten dat 'er geen sprake is van een wijkavond vanuit de gemeente Loon op Zand'. "Wel is de afdeling Welzijn al enige tijd bezig met wijkgericht werken. Binnenkort is er in de wijk Draaiboom een avond over buurtpreventie." Volgens de woordvoerster is hierover contact geweest met BurgerBelang. Smulders: "Nadat bekend was gemaakt dat wij een avond organiseerden, heb ik de burgemeester gesproken. Maar ze hadden het plan van de gemeente wel wat beter met de raad mogen communiceren. Ik wist van niets."
Toch houdt Smulders zijn wijkavonden niet voor gezien. In het najaar volgt een nieuwe poging.

Labels: