Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, juli 06, 2007

Kaatsheuvel : 'Crossroads heeft een impuls nodig'

KAATSHEUVEL - Een levendig jongerencentrum opzetten dat niet afhankelijk is van subsidies. Dat had voorzitter Mark Wijtenburg (49) voor ogen toen hij anderhalf jaar geleden begon als voorzitter van Crossroads in Kaatsheuvel. Een lastige ambitie, zo bleek.

"De medewerkers van Crossroads vormen een gesloten groep. Het draait altijd om dezelfde mensen en er zijn weinig nieuwe ideeën." In 2001 dreigde het toenmalige bestuur al met sluiting vanwege het lage aantal bezoekers. Aan de hand van oud-voorzitter Joost van Pruijssen ging het de laatste jaren wat beter met Crossroads. Toch worden veel activiteiten nog altijd matig bezocht. Heeft het jongerencentrum wel bestaansrecht? "Als je ziet aan wat voor betrekkelijk kleine groep onze subsidie momenteel wordt besteed, dan kun je daar je twijfels bij hebben. Toch denk ik dat je pas over een paar jaar echt antwoord op die vraag kunt geven." Volgens Wijtenburg is het bestuur van Crossroads een nieuwe weg ingeslagen. Zo werd er een nieuw pr-beleid opgezet. "We zijn begonnen met een nieuwsbrief in de buurt. Omwonenden reageren daar positief op."

Labels: