Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, juli 06, 2007

Kaatsheuvel woningen St.Jozefstraat behouden uitstraling.

KAATSHEUVEL - De woningen die woningcorporatie Casade Woondiensten in de St. Josephstraat in Kaatsheuvel fors onder handen neemt, houden hun oude uitstraling. "Binnen worden de woningen echter helemaal van deze tijd."

De zestien uit 1946 stammende eengezinswoningen waren aan onderhoud toe. De optie sloop viel vanwege het karakteristieke element al snel af. Handhaving van de gevels was voor Casade uitgangspunt. Intern gingen de huizen wel op de schop. De benedenverdiepingen zijn uitgebouwd waardoor een grotere woonkamer ontstond. Nieuwe keukens en badkamer, dubbel glas en een berging in de tuin kwamen er ook. Het werk wordt deels uitgevoerd door zes leerlingen van Fundeon, een leerlingenbouwplaats, onder supervisie van aannemer Combi-Brabocon. De buurtbewoners denken er echter geheel anders over. De opmerkingen zijn niet van de lucht. En eigenlijk moet ik ze wel een beetje gelijk geven. De woniningen, die nu twee on een kap lijken zijn in werkerlijkheid vier onder een kap. De achterzijde heeft niets van histerorie, maar is een kille kalkzandsteen. De buurt is in elk geval diep teleurgesteld.

De achterzijde van de woningen

Labels: