Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, juli 03, 2007

Nieuw plan huizen Amerikastraat

KAATSHEUVEL - Een nieuw woningbouwplan voor de hoek Amerikastraat en Hoofdstraat in Kaatsheuvel. Op de plek waar vroeger de supermarkten A&P en Jac Hermans zaten, worden in totaal 25 woningen gebouwd.

Vorig jaar lag er ook al een plan voor dit terrein voor de bouw van onder meer 27 appartementen. Omwonenden hadden echter bezwaar. Zij vonden het bouwplan te hoog en niet passen in het straatbeeld. Wethouder Hans Waijers besloot toen de plannen stop te zetten en de projectontwikkelaar te vragen een nieuw plan te ontwikkelen. Dat ligt er dus nu. Vanavond is er een informatieavond in De Werft in Kaatsheuvel, vanaf 19.30 uur.Het nieuwe plan bestaat uit de bouw van vier twee-onder-een-kapwoningen met bedrijfsruimte (545.000 euro), 18 appartementen (vanaf 209.000 euro) en drie vrijstaande woningen (vanaf 449.000 euro). De vrijstaande woningen worden door middel van een garage aan elkaar geschakeld. Het appartementengebouw dat een eigen parkeerterrein krijgt, bestaat uit drie woonlagen. De woningen op de begane grond hebben een tuin.De bouw van de woningen start waarschijnlijk in oktober.

Labels: