Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, augustus 09, 2007

Efteling hekelt 'Linkse' kritiek

door Jan in 't Groen

KAATSHEUVEL - De Efteling hekelt de brief die GroenLinks aan het attractiepark heeft geschreven. "Pijnlijk dat een beeld wordt opgeroepen van een zeurende onderneming, slechts uit op financieel gewin", reageert de Efteling-directie.

Volgens GroenLinks kan de Efteling in Kaatsheuvel de entreegelden verhogen om zo de lasten van de gemeente Loon op Zand te drukken.
Ook neemt de partij het de Efteling nog steeds kwalijk dat scouting, voetbalvereniging DESK en hockeyclub DES het veld moesten ruimen en het intussen al jaren geleden gesloopte zwembad werd ingepikt.
In een brief van acht kantjes aan raad en college van Loon op Zand slaat de Efteling terug: "De brief wemelt van ongefundeerde wilde kreten en ernstige feitelijke onjuistheden en creƫert een beeld tussen gemeente en de Efteling dat ver van de realiteit blijft. Daarmee wordt een sfeer geschapen die een normale en professionele samenwerking tussen een onderneming en een overheid ernstig kan aantasten."
Dat er verenigingen 'uitgeknikkerd' zijn, zou een onzorgvuldige weergave van feiten zijn en de opmerking over het zwembad ronduit onzinnig.
"De Efteling was toen nog steeds een stichting met de parochies als belangrijkste leveranciers van bestuursleden. Bovendien stond de Efteling onder controle van de gemeente."

Labels:

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

politiek begint waar het verstand ophoudt

10 augustus, 2007  

Een reactie posten

<< Home