Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, augustus 28, 2007

Kaatsheuvel : Multatulihof klaagt over stank en overlast



KAATSHEUVEL - Bewoners van Mulatulihof in Kaatsheuvel zijn zwaar teleurgesteld in de aannemer, de gemeente en Casade Woondiensten. Ze klagen over stanklast, muizen- en muggenplagen, wateroverlast bij regenval en een ondeugdelijke jeu de boulesbaan. Bewoners van de Multatulihof in Kaatsheuvel durven hun kleine kinderen niet meer te laten spelen vanwege de grote waterplas. Bewoners met kleine kinderen durven hun kind niet in de speeltuin te laten spelen omdat naast het speeltoestel een wadi ligt. De wadi waar overtollige regenwater in wordt opgevangen moet binnen een uur weer droog zijn, maar volgens de bewoners zakt het water niet weg en is het een vijver geworden.

Michel Meijer is bezorgd. "Ik durf de kleinste niet voor de deur te laten spelen, want als er een bal het water inrolt, verdrinkt hij." Door overlast van muggen komt bij sommige koopwoningen de voordeur de gehele zomer niet open. "We gaan achterom, dan hebben we er minder last van", aldus Meijer. Bijna alle bewoners klagen over een muizenplaag. "Je ziet ze gewoon tegen de muur omhoog kruipen", vertelt mevrouw Borsten. Net als veel andere bewoners heeft de partner van Meijer enkele malen de gemeente gebeld. "Je krijgt iedere keer een ander aan de lijn en je wordt gewoon niet serieus genomen. Één ambtenaar adviseerde me zelfs om een handtekeningactie op touw te zetten. Wat mij betreft gooien ze de hele boel dicht en maken ze er een trapveldje van." Volgens wethouder Joop Bisselink zijn de klachten van de bewoners bij de gemeente bekend en er is contact met Casade Woondiensten en de ontwerper van de openbare ruimte. "De openbare ruimte is nog niet officieel aan ons overgedragen. Dat neemt echter niet weg dat we de reacties van de bewoners zeer serieus nemen. Als wij een bijdrage in een oplossing kunnen leveren, zullen we dat zeker doen. Op welke termijn kan ik nu niet aangeven, maar we zijn in overleg."

Labels: