Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, september 26, 2007

Efteling kan Bosrijk bouwen

KAATSHEUVEL - Het lijkt erop dat de Efteling in Kaatsheuvel volgend jaar kan beginnen met de bouw van vakantiepark Bosrijk. De gemeente Loon op Zand heeft het attractiepark de benodigde milieuvergunning verleend.
Als er geen bezwaren worden ingediend tegen het bestemmingsplan en de inmiddels verleende milieuvergunning, kan over enkele maanden de schop de grond in.
De Efteling heeft het plan voor Bosrijk al een tijdje op de plank liggen. De weg naar de uitvoering ervan kende een paar stevige hobbels. Die betroffen de natuurcompensatie en het uitkopen van een varkensboer. Die problemen zijn de wereld uit. Het pretpark wil het vakantiepark ontwikkelen op een terrein van ongeveer tien hectaren in de buurt van de golfbaan. Bosrijk komt te bestaan uit bosvilla's, dorpswoningen, appartementen, landhuizen en paalwoningen. Het hele complex omvat 1.000 bedden. Het vakantiepark biedt verder plaats aan een grand-café, een kleine waterattractie voor kinderen en een sauna voor ouderen.
Voor de bouw van Bosrijk moeten 2.671 bomen gekapt worden. De gemeente Loon op Zand heeft hiervoor een kapvergunning afgegeven. De Efteling heeft een herplantplicht. Dat wil zeggen dat in het park of elders nieuwe bomen moeten worden geplant.