Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, september 18, 2007

Zingend eerbetoon aan schoenindustrie

KAATSHEUVEL - Het Kaatsheuvelse koor De Levensgenieters brengt op 7 oktober in De Werft een ode aan 'de te vroeg overleden schoenindustrie'. Volgens bestuurslid Gerard Morsink (67) zitten de harten van de Kaatsheuvelnaren nog vol met diepgewortelde herinneringen aan een bloeiende schoenindustrie.

Morsink: "Ons publiek bestaat uit zestigplussers. Daarvan zijn de meesten in de schoenindustrie werkzaam zijn geweest. Dit concert geven we voor hen".

Om in de sfeer van de schoenindustrie te blijven heeft het koor Schoenfabriek Greve uit Waalwijk bereid gevonden om het publiek te tonen dat tegenwoordig nog steeds schoenen met de hand gemaakt worden. Ook het Nederlands Leder- en Schoenenmuseum verleent medewerking aan het concert. En er komt een leerbok in de zaal te staan. Verder exposeert Nobert van Bladel uit Waalwijk schoenen en laarzen op doek. De presentatie is in handen van Harrie van Elshout. Heel speciaal wordt volgens Morsink het optreden van Riek Verploegen en Jan van Laarhoven, die het lied 'De Schoenmaker' vertolken.

Het optreden begint om 13.30 uur en eindigt om 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt 5 euro, inclusief koffie of thee met een Halve Zool.