Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, oktober 23, 2007

'Jumper' Efteling gepakt om tak

Kaatsheuvel - De man die zondag met een parachute uit de Pagode in de Efteling sprong, kon alleen opgepakt worden wegens vernieling. Tijdens zijn sprong raakte hij een tak die daardoor afbrak. In januari moet hij zich daarvoor voor de rechter in Breda verantwoorden.

De 35-jarige Belg met als hobby basejumpen (het van grote hoogte van objecten springen), sprong zondagmorgen uit de vliegende tempel Pagode. Volgens woordvoerster Hester Ubbink van de Efteling joeg hij daarbij andere bezoekers de stuipen op het lijf, zij dachten dat de Belg een einde aan zijn leven wilde maken.
Volgens Ubbink moest er even over een goede reden nagedacht worden voordat de man aangehouden kon worden. "Het was voor het eerst dat dit gebeurde en er staat uiteraard niet aangeplakt dat je niet uit de Pagode mag springen. Maar de beveiliging vond het belangrijk om hem wél aan te houden, omdat zijn gedrag zeer ongewenst is."
De man werd uiteindelijk opgepakt op grond van vernieling van de boom. Hij werd tot eind zondagmiddag vastgehouden. Daarna werd hij met een dagvaarding vrijgelaten.
"Wegens baldadigheid en vernieling moet de man voorkomen", aldus politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk. De springer maakte zich daar gisteren niet druk om. "Het was kicken."