Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, oktober 21, 2007

Parachutist zaait paniek in Pagode Efteling

KAATSHEUVEL - Een 35-jarige Belg heeft vanmorgen voor paniek in de Efteling gezorgd. De man sprong rond 11.00 uur met zijn parachute van de Pagode. Omdat zijn bedoelingen niet duidelijk waren, dachten andere bezoekers van de Thaise tempel dat de man een einde aan zijn leven wilde maken.

De Pagode is een ronddraaiende tempel die door een arm tot maximaal 45 meter hoogte wordt getild. Op een hoogte van 35 meter klom de man plotseling over de railing en sprong naar beneden. Zijn parachute had hij volgens een woordvoerster van de Efteling onopvallend bij zich in een rugzak.
De man raakte tijdens zijn sprong een tak. Desondanks landde hij heelhuids op de grond. Daar werd hij opgepakt door de beveiliging van de Efteling die hem overdroeg aan de politie. Volgens de Efteling-woordvoerster is de man een bekende springer. “Hij is al vaker van bekende gebouwen of attracties gesprongen, in diverse landen.” De man filmde zijn sprong met een camera op zijn helm. Vrienden van hem filmden vanaf de grond. De beelden zijn door de politie in beslag genomen.
De sprong was volgens de woordvoerster goed voorbereid. “Hij wist de weersvoorspellingen en de exacte hoogte van de attractie. Hij was niet tegen te houden, het ging veel te snel.” Omdat vrienden van de man op de grond de plek waar de man ging landen afschermden, vielen er geen gewonden. Geschrokken bezoekers werden opgevangen door de Efteling. Volgens de woordvoerster weigerde de man na zijn sprong een verklaring af te leggen

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Wat een wiko zeg,ik kan me voorstellen als je op dat moment in de pagode staat dan denk je echt dat zon halve gare zelfmoord gaat plegen.
Maar zon persoon kan dat werkelijk niks schelen wat hij andere mensen daarmee aan doet,die denken alleen maar aan de publiciteit en de kick en de belangstelling van de media,het staat zelfs in de telegraaf dan weet je het wel.
Het beste is eigenlijk om totaal geen aandacht aan zon actie te geven,het zal mensen op ideeen brengen zeg.

21 oktober, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Nou, van mij mag ie van de rechter wel alle aandacht krijgen! Ik hoop dat ie een flinke straf krijgt zodat dit inderdaad niet vaker gaat gebeuren!

23 oktober, 2007  

Een reactie posten

<< Home