Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, oktober 20, 2007

Loonse politiek hikt nog altijd tegen subsidie voor omroep aan

"Boekhoudkundige kritiek op geld voor RTV -Midden Brabant

Kaatsheuvel - De raadsfracties van Loon op Zand zijn (nog) niet akkoord met de subsidie die het college aan de streekomroep RTV Midden-Brabant wil verstrekken. Dat bleek donderdag tijdens de raadscommissie ABZVB. Het college heeft voor 2008 een bedrag van 30.000 euro voor de streekomroep in de begroting opgenomen. Eerder wilde de raad er niet aan om de burger door middel van een hogere onroerendzaakbelasting te laten betalen voor de streekomroep (voorheen Maasstad). Het CDA herinnerde burgemeester Van Hoek er donderdag aan dat het geld dan ook uit de post communicatie moet komen zoals in een motie van de raad was vastgelegd. "Daar houden wij U aan", hield Herman van Gulik namens het CDA de burgemeester voor. Ook Gemeentebelangen zit op die lijn. Het college wil de streekomroep echter gedeeltelijk financieren vanuit die post. De PvdA pleitte voor een meer fundamentele discussie. Moet er uberbaubt wel betaald worden voor een streekomroep? PvdA-ér Peter Flohr suggereede nog wel zoals het V en G voorstelt om 1 euro per gezin, wat neer zou komen op 10.000 euro te financieren. Els Coolegem van Lijst Loon op Zand ging nog verder:"We kopen minuten zendtijd in op de radio en televisie en betalen daar ook naar. "Dan heb je tenminste iets tastbaars". Volgens de burgemeester zitten daar haken en ogen aan omdat ook de gemeente Loon op Zand zich dient te houden aan de Mediawet. "We kunnen niet zomaar iets voorschrijven", aldus van Hoek. Een woordvoerder van RTV toonde zich gisteren teleurgesteld over de opstelling van de Loonse politiek. "De gemeente Waalwijk wil dat je verkering krijgt Met Loon op Zand", wees hij naar de druk vanuit Waalwijk om om ook in Loon op Zand financiele ondersteuning te zoeken. "Op het moment dat er sprake is van een huwelijk subsidieert Loon op Zand niet en worden we gekort door Waalwijk. Als we van Loon op Zand minder krijgen worden we dubbel gepakt"

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Wat een onzin. Hiervoor dient gewoon het geld gebruikt te worden, dat door het rijk voor lokale omroep beschikbaar is gesteld, maar dat wordt blijkbaar ergens anders voor gebruikt. En gaat Els een eigen programma maken? Blijkbaar weet men in de Loonse raad niet waar men het over heeft.

20 oktober, 2007  

Een reactie posten

<< Home