Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, oktober 18, 2007

Loonse deeltaxi mogelijk inkomensafhankelijk

Kaatsheuvel – De gemeente Loon op Zand gaat onderzoeken op welke manier de meerkosten van de onlangs gehouden aanbesteding van het collectieve vraagafhankelijk vervoer (CVV), waar ook de deeltaxi onder valt gedicht moet worden. Volgens de begroting stijgen de kosten van het CVV in 2008 en 2009 met 69.000 euro en lopen de kosten 2010 en 2011 op naar 138.000 euro. De VVD wilde maandag tijdens de commissie Onderwijs, Welzijn weten of de gemeente de rekening bij de burger neer gaat leggen of dat er andere mogelijkheden zijn. De wethouder zei nog niet te weten hoe hij het gat in de begroting gaat dichten: “Wat de deeltaxi betreft zijn er maar twee mogelijkheden; in zijn geheel verhogen van de eigen bijdrage of de deeltaxi inkomensafhankelijk maken. Dat is iets dat we over het geheel moeten bekijken en niet alleen voor de deeltaxi”, aldus de wethouder die binnenkort met een voorstel komt. Volgens wethouder Wil Ligtenberg (LLOZ, Welzijn), zijn de kosten van het CVV vervoer gestegen door de invoering van een nieuw GPS-systeem. “Taxi’s zijn voortaan middels dit systeem te precies volgen. Dan krijg je ook geen welles nietes spelletje meer of een taxi nu wel of niet op tijd was. Ook de scherpere milieueisen zorgen voor hogere kosten”.

Liesbeth Foks (Gemeentebelangen) wilde van de wethouder nog weten wanneer de problemen bij Welzorg opgelost zijn. “De service is erbarmelijk”, aldus Foks. Volgens de wethouder, die onlangs een gesprek met de instelling heeft gehad, zijn de problemen binnenkort opgelost. “De reorganisatie die voor alle problemen heeft gezorgd is teruggedraaid en men denkt de service zeer binnenkort weer op peil te hebben”, aldus Ligtenberg.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Beter stuk dan wat is geplaatst in de krant.

18 oktober, 2007  
Anonymous Anoniem said...

laat ze nu eens minder denken en meer doen.
commisie zus commisie zo , dat kost natuurlijk niks dat denken .

steek het geld wat daaraan in de put gaat eens in het doel , dan zijn namelijk de problemen veel eerder opgelost.

envoor je gaat reorganiseren eerst eens weten welk doel je wil bereiken.

18 oktober, 2007  

Een reactie posten

<< Home