Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, oktober 18, 2007

Nog meer bezuiniging op openbaar groen

KAATSHEUVEL - Loon op Zand heeft de door de raad opgelegde bezuiniging van 100.000 euro op groenonderhoud gehaald.

Om die bezuiniging te halen, is er minder vaak onderhoud gepleegd en werden financieel gunstiger contracten afgesloten met onderhoudsbedrijven en verwerkers van groenafval. Volgend jaar moet de bezuiniging uitkomen op 150.000 euro en in de jaren daarna op 200.000 euro.
Volgens wethouder Joop Bisselink is dat ook mogelijk door keuzes te maken in de kwaliteit van onderhoud. Het college wil die vastleggen in een groenbeleidsplan. Daarin komt ook te staan op welke plaatsen het groenonderhoud optimaal moet zijn, waar het iets minder kan en waar het veel minder kan. Bovendien kijkt het college naar vereenvoudiging van de beplanting. "We bekijken bijvoorbeeld hoe het onderhoud simpeler en goedkoper gemaakt kan worden door het aantal plantensoorten terug te brengen", aldus Bisselink.
De gemeente brengt ook in beeld hoe het onderhoud van alle eigendommen in de toekomst het best geregeld kan worden. Hiervoor is een computerprogramma aangeschaft dat aangeeft wanneer welke wegen, trottoirs, riolering en groenvoorzieningen onderhoud nodig hebben.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Bezuinigen op de salarissen van het gemeentebestuur is misschien een optie zodat het groenonderhoud gewoon kan doorgaan zoals het hoort.

18 oktober, 2007  

Een reactie posten

<< Home