Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, oktober 08, 2007

Kunstwerk uit Frederik Hendrikpark terecht

Kaatsheuvel - Het kunstwerk uit het Frederik Hendrikpark dat eind vorige week als vermist werd aangemeld, is gelukkig niet gestolen. Het beeld bleek onlangs door de gemeente preventief verwijderd en opgeslagen te zijn, omdat het zwaar beschadigd was. In de vermissing was dus achteraf wel sprake van vandalisme, maar niet van een dief.

De gemeente houdt het in de gaten als kunstwerken beschadigd raken. Dit beeld, ‘Demeter’ van Martha Waijop, bleek onlangs zwaar beschadigd te zijn. Eén voetje was afgebroken en de sokkel was gebarsten. Daarom heeft de gemeente het beeld preventief verwijderd. Zodat het niet verder beschadigd zou raken of, erger nog, gestolen zou worden. Toen het beeld als vermist werd opgegeven, was het formulier dat in zo’n geval wordt ingevuld nog niet verwerkt in het computersysteem en dus even ‘zoek’.

De kunstenares Martha Waijop is blij dat het beeld niet gestolen is. Dat neemt niet weg, dat het beeld door vandalisme zwaar beschadigd is. Binnenkort komt ze naar de gemeente om de schade te inspecteren en samen met de gemeente te bekijken of en hoe het beeld gerepareerd kan worden.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Jan, Voor het achtergrond verhaal klik maar hierop: http://raadslid.web-log.nl/raadslid/2007/10/kunstwerk_is_we.html

08 oktober, 2007  

Een reactie posten

<< Home