Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, oktober 07, 2007

Concert Levensgenieters reünie schoenindustrie

KLIK OP DEZE FOTO EN U KRIJGT ER NOG VEEL MEER TE ZIEN
Klik op een foto voor een vergroting

Concert levensgenieters




 
Posted by Picasa


Kaatsheuvel – Het concert van het koor “de Levensgenieters”, is zondagmiddag één grote reünie van de schoenindustrie geworden. Ruim vierhonderd mensen genoten van de nostalgische muziek en prachtige aankleding van de Werft in Kaatsheuvel.
In de hal van de het ontmoetingscentrum is een compleet schoenfabriek ingericht. Het enige dat ontbreekt is deur van groeflijm. Harrie Blom van schoenfabriek Greve uit Waalwijk zit mocassins te naaien. “Vroeger had je een gat in je tafel waar je bijenwas of zeep in stopte, zodat de els soepeler door het leer ging”, vertelt hij. “Het is allemaal voorbij, zegt de Waalwijkse Tiny Voogd. “Ik heb 25 jaar een schoenfabriek gehad maar het ging niet meer”, vertelt hij melancholisch. Maar na de eerste klanken van de Levensgenieters begint iedereen te stralen en in te haken. Het koor, dat onder leiding staat van Erik van der Velden uit Loon op Zand brengt met name nummers die vroeger tijdens “de Arbeidsvitaminen ” te beluisteren waren, maar ook moderne nummers staan op het programma. Bij het nummer “Brabant” van Guus Meeuwis gaat de zaal los. Presentator Harrie van der Elshout heeft al stotterend met zijn scherpe humor de lachers snel op z’n hand. “Vroeger had je in Kaatsheuvel achter elk huis een fabriekje. Tegenwoordig ook. Maar nu fikken ze af!” Een leuke onderbreking van het programma is het optreden van Ties Niks. Ze spelen wat er gebeurde in een schoenmakersgezin in de jaren veertig. Maar de klappers is het Schoenmakerslied: “Vader die zat op zijn kamerke, daar hoorde je ’t getik van zijn hamertje”, wordt massaal meegezongen. Na de pauze worden beelden getoond van oude schoenfabrieken en galmt het nummer “Ons Durpke” (op de melodie van “Niet kniezen niet zeuren”)door de zaal. Het nummer “Droomland” voert velen uit de te vroeg overleden schoenindustrie terug in de tijd, waar alles nog pais en vree was. Voorzitter Gerard Morsink is een tevreden man. “We zijn blij dat we dit hebben mogen doen voor al die mensen die hard gewerkt hebben, maar toen de Italiaanse schoen kwam hun brood verloren”. Gerrit Dingemans weet met het nummer “Ik hou van Kaatsheuvel de tijd van de schoenindustrie”, typerend weg te zetten. Met de nieuwe nummer “Proosten”, van Guus Meeuwis komt een einde aan een prachtige middag.

Labels:

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Beste lezers van de levensgenieters
tot mijn grote verbazing heb ik vernomen dat door toedoen van jef verhoeven de accordeonist van de levensgenieters zijn ontslag heeft ingediend, mits jef verhoeven zelf het koor verlaat met zijn vrouw.
Heeft hij al weer een mooi gezelschap kapot gemaakt.
Gefeliciteerd jef!!!!!!!!!!!

10 oktober, 2007  

Een reactie posten

<< Home