Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, november 22, 2007

300 miljoen accijns extra voor de staat

OPNINIE

In de uitzending van Pauw en Witteman van vanavond bleek dat de staat 300 miljoen extra binnenkrijgt door accijnsverhoging op sigaretten en bier. Zanger Rene Froger maakt een opvallende opmerking. "Al die waarschuwingen op de pakjes sigaretten maakt de roker zenuwachtiger waardoor hij nog meer gaat roken, en dat weet de overheid ook". Ik heb eens zitten rekenen in guldens.

Iemand die een pakje sigaretten per dag rookt geeft daar 4300 GULDENS aan uit. Rookt je partner ook dan is dat ruim fl. 8.000 guldens per jaar. Als je een glaasje bier drinkt zit je al gauw aan 10.000 gulden per jaar. Dat klinkt heel anders dan 4.500 euro per jaar. Het minimum loon is 1.317 euro per maand, wat inhoudt dat in dit voorbeeld aan sigaretten en alcohol 3,5 maandsalarissen opgaan aan tabak en alcohol.


Hoezo armoede in Nederland? Ik geef geen mening, dit is slechts een berekening.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Jan, De wijn wordt ook duurder, dus ....
Het is weer voor de makkelijkste weg kiezen. Whiskey jenever rhum etc waarom dat niet.Juist omdat bier en wijn het meest gedronken wordt.

Ze snappen zeker niet dat er nu grens aankopen worden gedaan.
Bussen vol toeristen die naar belgie en duitsland gaan.
Straks daar ook Eurodrink winkels net zoals ik in Ventimiglia heb gezien. Bussen vol met fransen die de grens overgaan om drank in te slaan.

23 november, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Ja ze kunnen allemaal wel zeuren als ze tegen alcohol zijn en roken,waarom blijven de fabrieken dan maken laat ze dan stoppen,ze kunnen alles wel duurder maken maar de mens die er gebruik van maakt zal het toch blijven gebruiken om dat het nog steeds verkocht wordt

24 november, 2007  

Een reactie posten

<< Home