Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, november 14, 2007

Efteling begint met bouw bosrijk

KAATSHEUVEL - De eerste gasten kunnen in het najaar van 2009 terecht in het nieuwe vakantiepark Bosrijk van de Efteling. Attractiepark De Efteling bereikte eerder al overeenstemming met Natuurmonumenten en de Brabantse Milieufederatie (BMF) over uitbreiding voor appartementen en luxe bungalows. Bosrijk komt in een gebied van veertien hectare tussen het attractiepark en de golfbaan. Het omvat een landhuis met appartementen en kleine huisjes met in eerste instantie in totaal duizend bedden. Nog deze maand wordt gestart met het bouwrijp maken van de grond. Na de winter begint de daadwerkelijke bouw. Het werk neemt naar verwachting anderhalf jaar in beslag.Een extra verblijfsaccommodatie is een langgekoesterde wens van de Efteling. Het park wil er meer bezoekers uit verder gelegen provincies en omringende landen mee trekken. Door hen een tweedaags verblijf aan te kunnen bieden, hoopt de Efteling dat ze eerder genegen zijn de afstand tot Kaatsheuvel af te leggen.

De plannen zijn tot stand gekomen in overleg met Natuurmonumenten en de Brabantse Milieufederatie. Dat heeft enkele jaren overleg gekost, met onder meer als resultaat dat de Efteling voor de 2671 bomen die gekapt worden elders nieuwe bomen plant.De directie hoopt dat Bosrijk een volgende stap is in de ‘jaarrond exploitatie’. De leiding wil de bezoekersaantallen zeker stellen door te zorgen dat er in de toekomst elke dag iets te doen is in het park.