Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, november 09, 2007

Sporthal de Westkant kampt met onderbezetting.

Kaatsheuvel – Als er niet snel nieuwe huurders bijkomen, dan dreigt de huur voor de verenigingen die thuis zijn in Sporthal de Westkant, aan de Vossenbergselaan onbetaalbaar te worden. Dit stelt de voorzitter van Stichting de gelijknamige stichting , Hans Steenbakker. Door het stoppen van Jan Roelen met De Doelpalen valt er een gat in de huuropbrengst. Daardoor dreigt er een tekort in de exploitatie. “We krijgen geen subsidie en we zullen het tekort op de andere huurders moeten verhalen ”, aldus Steenbakker. De sporthal heeft vooral overdag te maken met veel leegstand. “Dat komt met name omdat mensen niet weten dat de hal ook gewoon verhuurd kan worden aan particulieren”, aldus de voorzitter. Van sluiting of verhuizing naar een andere accommodatie wil beheerder Bertus Kemmeren niets weten: “Iedereen die hier thuis is kan voor 50 eurocent koffie krijgen en eventueel zijn eigen drankje meebrengen. Dat is in de Werft onmogelijk”. Als verenigingen zoals tafeltennisvereniging Smash’84 die hier thuis is naar de Werft zou moeten, dan zou dat een geweldige klap zijn voor de vereniging. Niet wat de huur betreft, maar vooral het verteer”. Het bestuur gaat actief werven om de leegloopuren op te vullen. “Desnoods gaan we huis aan huisfolders verspreiden waarin we verenigingen, bedrijven, ouderenorganisaties en particulieren laten weten dat we ruimte over hebben”. De sporthal is geschikt voor alle takken van sport. “Het moet het nogal gek gaan als we het gat niet op kunnen vullen”, aldus Kemmeren. Het accommodatiebeleid staat momenteel op de politieke agenda van de gemeente Loon op Zand. Onlangs heeft bureau Marktplan een onderzoek afgerond naar de accommodaties in de gemeente. Hierin is ook de Westkant opgenomen. Inlichtingen: 06-53799958

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Nu begrijpen we waarom de motie van de VVD niet is overgenomen ...


Gemeentebelangen ( Wim Aussems) dus durfde geen uitspraak te doen in de raad hierover omdat het zijn eigen partijgenoot betreft.
en het betreft GB zelf die allerlei gemeenschaps huizen wil maken, Het bureau Marktplan zegt volgens mij totaal iets anders.

10 november, 2007  
Blogger Marieke Jansen said...

Ik zou graag de sporthal afwillen huren samen met mijn basketbal team. Het seizoen is afgelopen en we wilden blijven door trainen tot september want dan beginnen onze trainingen weer. Is dit mogelijk? En met wie kan ik dan contact opnemen?
Graag een antwoord:
martjej@hotmail.com

Met vriendelijke groet,

Marike Jansen

05 juni, 2011  

Een reactie posten

<< Home