Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, december 05, 2007

Directeur Werft ontstemt over uitspraken Commissie.

Kaatsheuvel - De directeur van het SMC, Wil van Amelsfoort is verbaast en ontstemd over discussie die afgelopen week is ontstaan in de raadscommissie Onderwijs – welzijn. De commissieleden zouden er problemen mee hebben om een begroting goed te keuren terwijl de nota accommodatiebeleid nog niet gereed is. “Dit is voor mij de omgekeerde wereld”, zo reageert directeur Wil van Amelsfoort van het SMC. Zolang de gemeenteraad zich niet uitgesproken heeft over het accommodatiebeleid kunnen wij de financiële consequenties daarvan niet verwerken in onze begroting, maar wij moeten door. Dat de lagere opbrengst van huurinkomsten zou liggen aan Thebe bestrijdt van Amelsfoort: “Thebe heeft het aflopend huurcontract opgezegd en wij waren in een ver stadium met Triangel als nieuwe huurder. Die lieten het om vijf voor twaalf afweten en vervolgens ontstaat er een gat in de exploitatie wat niet zo snel in te vullen is. Van Amelsfoort begrijpt niet dat er een discussie is ontstaan over de onderhoudsreservering. “Als ze de stukken goed gelezen hadden, hadden ze kunnen zien dat de verhoging van 12.000 euro niets te maken heeft met het ophogen van de onderhoudsreserve. Sterker nog. De dotatie van de Wetering en de Werft worden afzonderlijk in de begroting 2008 weergegeven en in 2006 is de reservering voor groot onderhoud met 130.000 euro verlaagd.

Natuurlijk komt in zo’n gesprek het Dorpshart aan de orde. Zonder echte uitspraken te doen lijkt het dat Van Amelsfoort weinig vertrouwen heeft in het welslagen van de plannen van wethouder Hans Waijers. Een ding is zeker: het duurt allemaal te lang. Dat maakt mensen waaronder de medewerkers van de Werft onzeker. Ook hier moet het gemeentebestuur rekening houden.