Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, december 29, 2007

Scheiding kerk en staat

Scheiding kerk en staat Het gemeentebestuur van Loon op Zand laat zich sinds jaar en dag manipuleren door het Kaatsheuvelse parochiebestuur.

Zeker als het gaat om het lot van de St. Jozefkerk en alles wat daaromheen gebeurt. Een beetje sturing is voor een dergelijk gemeentebestuur overigens wel goed, wellicht houdt de opeenstapeling van fouten, blunders en domheden dan een keer op. Gelukkig hebben de bestuurders nog een ander middel, het ge(mis)bruik van hun machtspositie, machtsmisbruik dus. Vergunningen worden net zo makkelijk ingetrokken als verstrekt. Zie de vergunning voor de verlichting van de St. Jozefkerk in het kader van het religieus erfgoed. Kortom de burger trekt aan het kortste eind. Parochie Kaatsheuvel is voor de gemeente een goede partij. Echte medemensen worden door kortzichtig en autoritair handelen van de parochie weggestuurd. Werkelijk schrijnend is het standpunt van de parochie rondom een ethische kwestie, waarbij zij zich achter de verouderde opvattingen van een pastoor verschuilen.

Kortom, ook de gelovige trekt aan het kortste eind. Het middel waar de parochie zich van bedient, is schijnheiligheid en inderdaad dat werkt. Hun woorden schijnen namelijk heilig te zijn voor de gemeente. Als ik het zo lees is scheiding tussen kerk en staat niet te maken.

Toine den Teuling
Kaatsheuvel