Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, december 28, 2007

"Westen van Kaatsheuvel niet dichttimmeren

'Westkant Kaatsheuvel niet dichttimmeren' KAATSHEUVEL - De westkant van Kaatsheuvel mag niet 'dichtgetimmerd' worden."Dat vinden burgemeester en wethouder van de gemeente Loon op Zand. Woninguitbreiding daar, in de omgeving van Sweensstraat en Erasstraat, moet wel mogelijk zijn.

Dat bepleit het college bij de provincie in een reactie op het ontwerp van de Interimstructuurvisie Noord-Brabant. In de nieuwe provinciale visie is volgens Loon op Zand de westelijke grens van de regio Waalboss te strak getrokken. Kaatsheuvel is een einddorp van deze stedelijke regio, die naar Waalwijk, Den Bosch en Oss loopt. "Aan de noordkant grenst Kaatsheuvel aan Waalwijk, aan de oostkant aan de duinen en in het zuiden ligt de Efteling. De westkant is dus de enige mogelijkheid waar we nog kunnen uitbreiden", zegt wethouder Hans Waijers.

Voor Sweenstraat/Erasstraat wordt volgens hem nog onderzocht of het bij het overgangsgebied tussen stedelijke regio en landschappelijk waardevol slagenlandschap met smalle strookjes grond, slootjes en houtopstand moet horen. "Ten noorden van de Rechtvaart is dat gerechtvaardigd, maar ten zuiden niet, waardoor dat gebied een toekomstige bouwlocatie kan zijn."

De plannen voor een nieuwe weg van Molenwijck-Zuid naar de N261 en aanleg van het parkeerterrein bij De Roestelberg wil het college ook in de structuurvisie opgenomen zien. Het pleit verder voor ruimere mogelijkheden tot hergebruik van voormalige agrarische gebouwen en het toestaan van grotere burgerwoningen in het buitengebied.
Bron: BD Tineke Lauerse