Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, december 23, 2007

Geen stuntshows in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Stuntshows met ge¬motoriseerde voertuigen mogen niet meer gehouden worden bin¬nen de bebouwde kommen van Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer. Dat hebben B. en W. beslo¬ten na de ervaringen met een stuntshow in augustus op de Nieu¬we Markt in Kaatsheuvel. Nieuwe aanvragen zijn er van Stunt Movie Production, Traber Monster Truck Stunt Show en Hollywood Stunt Show. Het college komt ook niet met een alternatieve locatie buiten de dorpskernen: „ De gemeente is dan medeverantwoordelijk voor de gevolgen die zo’n show voor de omgeving heeft.”
Al waren er geen klachten over ( ge¬luids) overlast, toch heeft de show volgens B. en W. een grote impact gehad. Niet-betalende bezoekers klommen in bomen, op bushokjes en op het gemeentehuis. Omdat ook buiten het aangewezen terrein een onderdeel van de show plaats¬vond, met alle gevaren vandien voor de toeschouwers, betwijfelt het college ook of de Nieuwe Markt groot genoeg is voor een show met motoren en trucks. B. en W. willen bovendien voorko¬men dat het gebruik van vuur en benzine en het rijden over andere auto’s beschadiging en bodemver¬vuiling veroorzaken.
B. en W. vinden het ook een kwa¬lijke zaak dat in augustus een ande¬re organisator de show heeft gege¬ven dan Hollywood Stunt Show, waaraan de vergunning is ver¬leend.
„ Achteraf is gebleken dat er diver¬se organisatoren zijn en dat er bin¬nen die groep boekingsbureaus ac¬tief zijn die onderling en met een aantal organisaties zijn gebrouil¬leerd.” Omdat een evenementen¬vergunning persoonsgebonden is, was de show dus eigenlijk illegaal.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

test

23 december, 2007  

Een reactie posten

<< Home