Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, december 22, 2007

'Nieuwbouw voor De Werft' in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL; - Een nieuw centrum voor sociaal-culturele activiteiten in het nieuwe Dorpshart bouwen en aan de rand van Kaatsheuvel een sport- en evenementencomplex. De huidige De Werft waarin nu al deze activiteiten worden gecombineerd, afbreken, alsook De Westkant waarin nu sportactiviteiten (judolessen) plaatsvinden. Op beide locaties kunnen dan woningen komen.

Deze optie voor het toekomstig accommodatiebeleid heeft volgens wethouder Wim Aussems de voorkeur van het college dat zijn standpunten baseert op een rapport van bureau Marktplan.

Aussems stelt de gemeenteraad voor om te gaan onderzoeken in hoeverre een deel van De Wetering in Loon op Zand verkocht en verhuurd kan worden voor commerciƫle doeleinden, bijvoorbeeld als een bowlingbaan of een fitnesscentrum. De Wetering kampt nu al met een bezettingsprobleem, dat mede wordt opgevuld door sportverenigingen uit Kaatsheuvel die wegens ruimtegebrek in eigen dorp naar Loon op Zand uitwijken. Volgens Marktplan zijn de verwachtingen tot 2015 dat de vraag naar sportruimte in De Wetering de helft zal zijn van het huidige aanbod. Voor sociaal-culturele activiteiten is de vraag 38 procent lager.

In Kaatsheuvel daalt de behoefte aan sociaal-culturele ruimte veel minder en wordt de vraag naar sportruimte meer dan het huidige aanbod. Het nieuwe sportcentrum zou volgens Aussems dan ook twee grote sporthallen inclusief dojo (voor judo) gaan bevatten. Het college kiest mede voor nieuwbouw omdat de huidige De Werft sterk verouderd is. De complete nieuwbouwvariant voor Kaatsheuvel is wel de duurste. "Maar ook als we alles bij het oude laten of alleen een nieuw sociaal-cultureel centrum bouwen en de binnensporten in de oude De Werft laten zitten, is de door de gemeenteraad gewenste bezuiniging op het accommodatiebeleid van 240.000 euro per jaar niet realistisch", stelt Aussems