Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, december 01, 2007

Tentoonstelling Annemarie Voets

Kaatsheuvel - Van 9 december tot en met 18 januari is in het gemeentehuis te Kaatsheuvel de expositie te zien van Annemarie Voets. Wij nodigen eenieder van harte uit bij de opening aanwezig te zijn op zondag 9 december om 15.00 uur.
Janneke Hartman, oud-voorzitter van de Verenging voor Beeldende Kunst te Vianen zal de expositie openen. Hans Budding, dichter, muzikant en beeldend kunstenaar uit Vianen, zal tijdens de opening enkele gedichten uit zijn oeuvre voordragen.

Annemarie Voets (Leerdam 1949) heeft de basis voor haar kunst gelegd tijdens haar studie aan de Nieuwe Academie in Utrecht. Haar kunst ziet zij als een doorgaande beweging. Leren en vernieuwen, telkens weer de uitdaging aangaan. Annemarie werkt voornamelijk abstract, maar ook de mens, in model en portret, blijft voor haar een interessant onderwerp om te tekenen of schilderen.
Haar meest recente werk bestaat uit het thema “Core” waarin wil zij ons wil laten zien hoe wij onze opgebouwde lagen om onze ziel kunnen afpellen om zo te komen tot onze zuivere kern en het thema “Mother Earth” waarin zij ons vraagt respect te tonen voor de natuur en onze planeet “moeder aarde”. Annemarie haar schilderijen zijn opgebouwd uit lagen verf in acryl, olie en gemengde technieken waarin wordt gekrast en geschuurd. Haar tekeningen zijn soms verstilt door alleen te werken met inkt of houtskool, soms zijn ze heftig en wordt erin gebrand gekrast en gewerkt met was. Haar ruimtelijk werk bestaat voornamelijk uit organisch materiaal zoals papierpulp, bladeren, hout, onbewerkte wol, was enz.

De expositie is vrij te bezichtigen op 9 december van 15.00 uur tot 17.00 en verder tot/met 18 januari tijdens de openingsuren van het gemeentehuis van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur en van maandag t/m donderdag van 13.30 tot 17.00 uur. Tevens is er een extra openstelling op zondag 16 november vanaf 15.00 uur. Annemarie Voets zal dan ook aanwezig zijn.